Helpot vegaaniset ja gluteenittomat rieskat

|
Nämä gluteenittomat ja vegaaniset rieskat on helppo valmista vaikka iltateen kanssa tarjottavaksi.
Rieskojen päällä maistuvat erilaiset omatekoiset levitteet.

Tässä reseptissä kokeilin myös ensimmäistä kertaa kikhernejauhoja (gram-jauhot), jotka ovat oivallinen kananmunan korvaaja sidosaineena vegaanisissa leivonnaisissa sekä ruoanlaitossa. Kokeile vaikka kasvispihveissä tai valmista munatonta munakasta.


VEGAANISET JA GLUTEENITTOMAT RIESKAT (5 kpl)

6 dl perunasosetta
1 dl vettä
2,5 gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kikhernejauhoa
1 tl psylliumia
1,5 tl Maldon-merisuolahiutaleita hienonnettuina
1-2 rkl kasviöljyä

Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Sekoita psyllium veteen huolellisesti ja anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, kikhernejauho ja suola. Sekoita perunasoseen joukkoon ensin vesi-psylliumseos ja sen jälkeen jauhot nopeasti sekoittaen, niin että syntyy tasainen pehmeä taikina.

Jaa taikina viiteen osaan ja taputtele öljytyin käsin paperoidulle pellille rieskoja, joiden halkaisija on noin 14-15 cm. Pistele rieskat haarukalla ja paista noin 15 minuuttia, kunnes rieska saavat hieman väriä. Laita lämpimät rieskat kannelliseen astiaan, niin ne pehmenevät.

(ruokavaliot: gluteeniton, vegaaninen, maidoton, viljaton, munaton)

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Kiitos kun laitoit viestiä! Se julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Terkuin, Kulinaari

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature