Sitrussesongin lämmittävin porkkana-appelsiini-inkiväärikeitto

|

Vuoden alku on sitruksien sesonkiaikaa. Monipuolisesta valikoimasta löytyy helposti piristystä ja vitamiineja jokaiseen makuun. Sitrushedelmistä valmistuvat myös monet kylmät ja lämpimät ruoat.

Bloggaajakollega Hanna Hanna Soppa -blogista heitti kuukauden reseptihaasteen, johon vastaan tällä helppotekoisella ja raikkaan mausteisella porkkana-appelsiini-inkiväärikeitolla.


Inkivääri jo itsessään lämmittää keiton makumaailmaa, mutta Tabascolla saat vielä piirun verran enemmän mausteisuutta. Lisää varovasti maistellen.

Katso myös muiden bloggaajien sitrusreseptit:








PORKKANA-APPELSIINI-INKIVÄÄRIKEITTO (4-6:lle)

noin 1 kg porkkanaa
1 appelsiini
1 rkl kasviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 l kasvislientä
1 rkl inkivääritahnaa
Tabascoa maun mukaan

pinnalle:
lehtipersiljaa

Pese porkkanat huolellisesti, niitä ei välttämättä tarvitse kuoria. Paloittele porkkanat noin sentin siivuiksi.

Leikkaa pestyn appelsiinin kuoresta pari leveää suikaletta ja purista appelsiinin mehu.

Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia hetki ja lisää porkkanat jatkaen kuullotusta muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan appelsiininkuorisuikaleet sekä kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Poista appelsiininkuoret ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä samettisen tasaiseksi.

Sekoita keiton joukkoon appelsiinimehu ja mausta inkiväärillä sekä Tabascolla. Maista ja säädä maku mieleiseksesi.

Lämmitä keitto nopeasti uudelleen ja tarjoile. Ripottele pinnalle halutessasi hienonnettua lehtipersiljaa.


1 kommentti on "Sitrussesongin lämmittävin porkkana-appelsiini-inkiväärikeitto"

Kiitos kun laitoit viestiä! Se julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Terkuin, Kulinaari

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature