Lakumaustetut mummonkurkut

|

Pikapikkelöinnillä saa kesän kasviksista kivoja lisäkkeitä. Ajattelin maustaa perinteistä hölskykurkkujen reseptiä lakritsilla ja siitähän tuli aivan tolkuttoman hyvää!


Pitäisi jaksaa muutenkin säilöä itse kurkkuja ja tehdä pikkelsejä, koska niitä kuluu talven mittaan purkki jos toinenkin. Olen kaveriltani saanut mm hillosokeriin tehtyä kurpitsapikkelsiä ja se on aivan taivaallista!


Olemme nauttineet näitä nyt useammalla aterialla ja yksi lyömätön makupari oli paahdettu HK:n Italian pekoni, joka muistuttaa pancettaa. Tämä paritus täytyy kokeilla vielä omatekoisten purilaisten täytteenäkin.


Mähän vetelisin näitä kyllä suoraan purkista ihan muuten vaan.

Mietittiin tuossa muuten tuota Tabascon mittaamisen ilmoittamista. Eihän sieltä pullosta oikeasti mitään tippoja ikinä tule. On se sen verran tiukkaa, että hölskyttää pitää, joten olen omat "tippani" ilmoittanut ravistusten tai tirvaisujen määränä. Taitaa siinä tulla tippoja ainakin neljä viisi... Mut hei. Tabasco on hyvää!


LAKUMAUSTETUT MUMMONKURKUT

3 kpl keskikokoista avomaankurkkua viipaloituna
1 dl väkiviinaetikkaa
0,75 dl vaaleaa siirappia tai mietoa hunajaa
1,5 dl vettä
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippureita karkeasti murskattuna
0, 5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
4 tirvaisua Tabascoa
1,5 tl luomuraakalakritsijauhetta (esim. Urtekram)

Pese ja viipaloi avomaankurkut käyttäen joko mandoliinia tai terävää veistä. Mitä ohuempia siivut ovat, sen nopeammin ne pikkelöityvät.

Sekoita marinadin ainekset keskenään purkissa, jossa on tiiviisti sulkeutuva kansi. Lisää kurkkuviipaleet liemeen, sulje kansi tiiviisti ja ravista hetki. Anna kurkkujen maustua kylmässä pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

VINKKI: Suosittelen murskaamaan mustapippurit morttelissa tai sitten vaikka pienessä muovipussissa kaulimella. Myllystä tulee pääsääntöisesti liian hienoa jauhetta. Tässä erittäin karkea murska toimii paremmin.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Kiitos kun laitoit viestiä! Se julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Terkuin, Kulinaari

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature