Kesäjuhlien mehevin täytekakku

|

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellmann´sin kanssa.

Omassa keittiössäni on aina tiettyjä perusjuttuja varastossa. Ne eivät ole välttämättä jokapäiväisessä käytössä, mutta niiden puuttuminen vaikeuttaa tai vähintäänkin hidastuttaa ruoanlaittoa. Lisäksi useimpia niistä ei pysty korvaamaan millään ruoan maun ja rakenteen kärsimättä. Laadukas majoneesi on näistä yksi tärkeimmistä.


Kehittelin ensimmäisen oman reseptini joskus 80-luvun lopulla. Se on mm. keitetystä sarvimakaronista, tonnikalasta ja maustekurkusta sekoitettu ruokaisa Isännän salaatti, jossa on tillillä ja sitruunamehulla maustettu majoneesi-kermaviilikastike. Se on päässyt jopa kansien väliin ruokatoimittajalegenda Anna-Maija Tantun toimittamassa Hyvää ruokahalua -keittokirjassa.



AITO MAKU KLASSIKKORESEPTIEN TAKANA
Majoneesi on mukana monissa herkullisissa perusresepteissä. Omia ehdottomia suosikkeja on lämmin perunasalaatti, joka toimii ympäri vuoden paistettujen makkaroiden tai grillatun lihan kera. Erityisesti kohta uusista perunoista valmistettuna se on todellinen kesäklassikko.


Mieheni tekee myös taivaallista perunasalaattia aidolla amerikkalaisella reseptillä. Siinä majoneesi toimii kastikkeen maustajana, ja silloin laadulla on entistäkin suurempi merkitys. Hyvä majoneesi maistuu vaikka sitä olisi vähemmänkin. Aidon majoneesin makua ja käyttöominaisuuksia ei mielestäni pysty korvaamaan mikään jäljitelmä. Hellmann´s majoneesien herkullinen maku syntyy 100% vapaan kanan munista ja ne sisältävät paljon hyviä tyydyttymättömiä rasvoja.


Teen myös usein salaatinkastikkeita ja dippejä, joissa käytän majoneesipohjaa. Kastikkeen saa helposti juoksevammaksi sekoittamalla siihen yksinkertaisesti hieman vettä. Mausteilla ja maustetahnoilla pystyy luomaan lukemattoman määrän kuhunkin tilanteeseen soveltuvia kastikkeita sopivan määrän. Siinä raikas Hellmann´sin Real -majoneesi on pettämätön. Olen nyt kokeillut kastikkeita myös Hellmann´s chili ja valkosipulimajoneeseista. Niitä kannattaa ehdottomasti hankkia kesän mehevien burgereiden ja muiden grilliruokien seuraksi. Ties vaikka onni potkaisee arvonnassa postauksen lopussa.

VINKKI!
Oletko muuten kokeillut majoneesia grillatun parsan kanssa? Todella herkullista, eikä tarvitse lämpimien emulsiokastikkeiden kanssa taiteilla.


NUO NEROKKAAT AMERIKKALAISET
Majoneesi liittyy useimmille lähtökohtaisesti suolaisiin herkkuihin. Mutta niin kuin monet muutkin omituiset ideat, tämäkin on lähtöisin Amerikasta. Majoneesi suklaakakkutaikinassa kuulostaa äkkiseltään todella oudolta. Näin sanoi myös Chicagossa asunut mieheni, joka ei ollut moiseen kotkotukseen törmännyt aiemmin. Toisin ei hän ollut kuullut amerikkalaisesta viinietikka-suklaakakustakaan ja se oli jättimenestys.


Majoneesin idea kakkutaikinassa on tuoda erityisesti mehevyyttä ja sitä tästä kakkupohjasta ei todellakaan puutu! Aion testata kakkutaikinan vielä moneen kertaan niin muffineina kuin mokkapaloinakin.


Meillä on tarkoitus kokoontua pienen bloggaajaporukan kesken At Maria´s -blogin Marian mökille kesäkuussa viettämään "viiden bloggaajan -illallista". Tein illallisen jälkkäriksi tämän mehevän passionmoussella täytetyn kakun. Raikas passion ja täyteläinen suklaa ovat upea makupari, joka tässä saa vielä kruunukseen mascarponekermavaahtoa ja tuoretta passionhedelmää.


Käytin tähän kakkuun pohjista vain kaksi, mutta jos haluat isomman ja korkeamaan, käytä kaikki kolme. Tällöin passionmoussea kannattaa tehdä ainakin 1,5 kertainen määrä.
Majoneesisuklaakakku on muuten törkeän hyvää ihan sellaisenaankin.


PASSION-SUKLAAKAKKU (12 palaa)

suklaakakku:
3,5 dl vahvaa kuumaa kahvia
2,5 dl 100% kaakaojauhetta
7 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
6 dl sokeria
4 suurta kananmunaa
2,5 dl Hellmann´s Real -majoneesia
1 tl jauhettua vaniljatankoa

passionsiirappi:
0,75 dl passionpyreetä
0,75 dl sokeria

passionmousse:
100 g passion pyreetä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
2 rkl vettä
2,5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

kuorrutus:
2,5 dl kuohukermaa
0,75 dl tomusokeria
250 g mascarpone-tuorejuustoa
3-4 tuoretta passionhedelmää
tuoretta minttua
sarviorvokin kukkia

tarvikkeet:
3 kpl 23 cm kakkuvuokia
vuokaspray
23 cm irtopohjavuoka
leivinpaperia
alumiinifoliota
tuorekelmua

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele vuoat vuokaspraylla ja vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja tee kaksinkerroin taitellustra foliosta vuoan sisään n. 15 cm korkea reunus.

Suklaakakkua varten sekoita kaakaojauhe kuumaan kahviin ja anna jäähtyä.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.

Vaahdota omassa kulhossaan munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon Hellmann´s Real -majoneesi ja vaniljajauhe. Lisää kahvi-kaakao- ja jauhoseosta vuorotellen vatkaten aina välissä. Aloita ja lopeta jauhoseokseen. Jaa taikina kolmeen vuokaan ja paista 25-35 minuuttia tai kunnes tikku on kakkua koitettaessa puhdas. Anna pohjien jäähtyä vuoassaan.

Passionsiirappia varten laita passion pyree ja sokeri pieneen kasariin ja kiehauta kunnes sokeri on täysin liuennut. Laita syrjään jäähtymään.

Passionmoussea varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto ja sekoita siihen passionpyree. Lisää kerman joukkoon tomusokerei ja vaahdota napakaksi vaahdoksi. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoita tuorejuustoseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kokoa kakku laittamalla irtopohjavuoan pohjalle kakkulevy. Mikäli pohja on paistunut kovin kuperaksi, voit hieman tasoittaa sitä veitsellä. Kostuta kakkulevy passionsiirapilla.

Levitä täytteeksi passion mousse tasaiseksi kerrokseksi ja laita sen päälle toinen kakkulevy tasainen puoli alaspäin. Voit halutessasi tasoittaa myös tämän kakkulevyn pinnan. Kostuta sekin passionsiirapilla.

Taita folion reunat varovasti kakun päälle suojaksi ja peitä vielä tuorekelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Vaahdota kuorrutetta varten kerma johon on lisätty tomusokeri. Pehmennä mascarpone ja sekoita pienissä erissä kermavaahdon joukkoon.

Poista kakku vuoasta ja kuorruta mascarponekermalla. Koristele tuoreella passionhedelmällä, mintulla ja sarviorvokeilla.

Nauti ihan parhaassa seurassa!


ARVONTA ON PÄÄTTYNYT
Kaikkien vastanneiden kesken arvottiin upea Hellmann´sin herkkukori -tuotepaketti. 


126 kommenttia on "Kesäjuhlien mehevin täytekakku"
  1. Voileipäkakkuihin yleensä tulee majoneesia käytettyä.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on ihan klassikko raaka-aine voileipäkakuissa

      Poista
    2. Ulla Jokinen29.5.2018 11.24

      Majoneesi tuote "Aiolia" olen käyttänyt sellaisenaan uunissa paahdettujen parsojen kastikkeeksi, mutta varmaan muutkin majoneesi tuotteet kävisivät ko.tarkoitukseen. On helppo ja maukas valinta.��

      Poista
  2. Majoneesia lämpimiin voileipiin, leivän väliin ja leipä grilliin. Hyvää välipalaa tai iltapalaa.
    Heidik1981@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. En kovin useasti majoneesia käytä, mutta joskus esim. leivän päällä ja perunasalaatissa.

    Täytyy sanoa, että en ollut kuullut aikaisemmin majoneesista makeissa ruoissa. Passionkakku kyllä näyttää todella herkulliselta!

    jannnapee(a)outlook.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli hauska kokeilu joka onnistui.

      Poista
  4. Majoneesia sitruunalla maustettuna ja a vot sopii parhaiten musta perunasalaattiin, johon ite tykkään laittaa paljon kapriksia. Mukaan arvontaan.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  5. Lohivoileipäkakku on mun lemppari ja siinä toimii hyvin tuo majoneesi.

    Osallistun arvontaan,

    petriina.reikko@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NAM!! Nyt alkoi tehdä mieli lohivoileipäkakkua!

      Poista
  6. No en säännöllisesti käytä, mutta leipien päälle sopii, hampurilaiseen esimerkiksi.
    ��
    Krisu
    Oonjustiina@ gmail.com

    VastaaPoista
  7. Tykkään majoneesista erityisesti hampurilaisessa ja ranskalaisten kanssa. Itsekin käytän majoneesia makaronipohjaisessa salaatissa, tosin yleensä laitan siihen kinkkua tai salamia. Myös voileipäkakku vaatii isosti majoneesia!
    tramp[@]netti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokaisissa salaateissa majo on ihan ykkönen.

      Poista
  8. Majoneesi on vakiovaruste voileipäkakuissa..sitä esim.ranskankerman tms kanssa tulee aina käytettyä niin täytteissä kuin kuorrutteessakin! Kesäkuussa on pojan rippijuhlat edessä ja reseptejä jo mielessä pyörii :)

    ulla-79@jippii.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Majoneesi antaa kuorrutteeseen raikasta makua.

      Poista
  9. Lisäilen majoneesia aika ronsiklla kädellä monenlaiseenkin ruokaan! :D

    VastaaPoista
  10. Oma tekemä italiansalaatti , voisin elää sillä ���� pkkirsi@suomi24.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin just kuvitella. Itsellänikin on monta takuuvarmaa salaattirepsua.

      Poista
  11. Minä käytän Chilimajoneesia melkeinpä joka päivä, olen mieltynyt niin sen makuun, että laitan sitä kuuman grillipihvin päälle, salaattiannokseni päälle, omatekoisissa hampurilaisissa ja dippinäkin. Meillä ei juurikaan syödä kastikkeita muuta kuin kanakastiketta ja jauhelihakastiketta.
    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Majoneesi on kyllä kastikkeenakin hyvin monipuolinen.

      Poista
  12. Ihana kakku! Majoneesia tulee käytettyä hampurilaisiin sekä erilaisiin kastikkeisiin. Viimeksi laitoin sitä coleslaw-salaattiin. Meillä käytetään aina Hellmanss-majoneesia :)
    Terv. Niina
    Lumia85@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Coleslaw on ihan salaattien kunkku. Varsinkin grilliruoan kera!

      Poista
  13. Voieipäkakuissa yleensä käytän majoneesia salaateissa voke1@luukku.com

    VastaaPoista
  14. Oli kyllä niin herkullisen näköinen kakku, että pakko laittaa sivu talteen ja kakku kokeiluun :D Yleensä olen majoneesia käyttänyt vain burgereihin ja ranskalaisten dippinä sekä voileipäkakkuihin ja kastikkeisiin, mutta nyt laitankin testiin jälkiruokapuolen :D -Sari- (kissankarva85(at)gmail.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielettömän hauska on näitä kokeiluja tehdä välillä. Lopputuloskin oli erittäin herkullinen!

      Poista
  15. 0,5 tl Dijon sinappia
    1 kpl kananmuna
    2 dl öljyä
    1 tl viinietikka
    0,5 tl Suola
    0,5 tl mustapippuria
    Yhden sitruunan mehu
    3 kpl valkosipulinkynttä

    Tämä on minun perus majoneesiresepti, toimii aina.

    VastaaPoista
  16. peruna-ja italiansalaattiin käytän majoneesia,hampurilaiseen tietysti ja voileipäkakkuun silloin harvoin kun sellaisen saan väsättyä. hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytän myös lämpimään perunasalaattiin. Voileipäkakkuja pitäisi tehdä useammin.

      Poista
  17. Itsetehtyjen hamppareiden väliin :)
    Sekä täytettyyn patonkii..salaattii,kanaa ja majoneesii.
    jonna.tiittanen@elisanet.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi! Täytetyt patongit on NIIN parhautta. Täytyypä taas tehdä.

      Poista
  18. Deviled eggsit majoneesitäytteellä on parhaita. tikkuihminenn@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Ranskalaisten lisukkeena yleensä tulee käytettyä. Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskalaisten dippailuunkin saa ihan uutta twistiä kun maistaa majoneesin vaikka mauste- tai yrttitahnoilla.

      Poista
  20. Yleensä burgereiden kans tulee majoa käytettyä :-)
    sara.rokman@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokadoon sekoitettuna saa majosta muuten herkullisen burgerikastikkeen.

      Poista
  21. Tää kakku näyttää aivan mielettömän hyvältä. Pakko kokeilla. Majoneesia olen käyttänyt leivonnassa lähinnä suolaisissa piiraissa. Kermaviiliä 1 dl, majoneesia 1 dl ja 2 rkl maitoa, sekoittaa keskenään ja maustaa esim. savupaprikalla, pippurilla, suolalla ja esim. ruohosipulilla. Seos kaadetaan suolaisen piiraan täytteen päälle. Yleensä täytteeksi laitan kasviksia ja kylmäsavulohta, ja päälle hieman västerbotten juustoa raastettuna. Tämä toimii aina suolaisena tarjottavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä vinkistä! Kuulostaa todella herkulliselta. Täytyy kokeilla itsekin.

      Poista
  22. Ps. sähköposti unohtui, eli lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Mun tulee tehtyä italiansalaattia johon käytän majoneesia.:

    VastaaPoista
  24. Voileipäkakussa, pastasalaateissa ja hampurilaisissa.
    Tätä kakkuohjetta aion kokeilla :) kiitos siitä!
    pia1972 at luukku.com

    VastaaPoista
  25. Eniten käytän hampurilaisiin ja joskus, kun teen kinkkusalaattia :P
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  26. Hampurilaisten väliin olen käyttänyt. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hampurilaisiin se tyypillisesti sopiikin loistavasti :-)

      Poista
  27. Hampurilaisiin eniten.

    mari.h_84@netti.fi

    VastaaPoista
  28. Voileipäkakkuun ja kerrosleipiin käytän. Pikainen "coleslaw" syntyi viikonloppuna sinapilla maustetusta majoneesista & porkkanaa ja kaalia. Hyväksi havaittu.
    Postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Hyvä coleslaw syntyy tosiaankin noin yksinkertaisesti!

    VastaaPoista
  30. Voileipäkakkuihin, kolmioleipien täytteisiin, pastasalaattien kastikkeisiin, paahtoleivän päälle �� Majoneesi sopii mihin vain!
    min.pietila@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Mehevä kakku jonka teenkin viikonlopuksi ihan vaan herkutteluun, usein lauantai-iltana minun tekee mieli jotain hyvää kakkua kahvin kanssa. Majoneesia käytän paljon savukala-salaateissa, meillä savustetaan itsepyydettyä kalaa ja siten savukalaa on todella isot määrät.

    maijamummu1@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten mitä tykkäsit kakusta! Savukalasalaatti kuulostaa niin hyvältä.

      Poista
  32. Majoneesi menee sillin ja uusein perunoiden, voileipäkakkujen ja pizzan päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo silli ja uudet perunat onkin ihan uusi kiva idea!

      Poista
  33. valkosipulimajoneesi grilliruokien kaveriksi :-) ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Hampurilaisiin tulee melkein useimmiten käytetttyä.:)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tulee aina ensimmäisenä itsellekin mieleen

      Poista
  35. Hampurilaisiin tai lämpimiin voileipiin.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämppäreitä alkoikin tehdä mieli just nyt!

      Poista
  36. Lähinnä burgereihin ja voileipäkakkuihin.
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  37. Majoneesia tulee käytettyä lähinnä lisukkeena mutta myös voileipäkakkuun ja coleslaw'hon. Tän reseptin innoittamana aattelin kokeilla majoneesia vhh-suklaakakkuun.
    hevon16@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Skagenröraa tulee tehtyä. Sitä saaristolaisleivän päälle, NAM!
    lm.vikman@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Viimeisin erittäin hyvä käyttökohde ja nimenomaan tuolle Hellmansin majoneesille oli tuore, grillattu maissi. Maissi valettiin voi-öljy-valkosipuli-chiliseoksella ja valmiin maissin päälle majoneesin lisäksi pecodinoa, chiliä, limeä ja korianteria! Tämän kesän uusi suosikki! ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wow! Onpa herkullinen resepti! Helppo uskoa että on suosikki.

      Poista
  40. Satunnainen vierailija23.5.2018 16.11

    Majoneesia tulee käytettyä monessa, ja kruunaa kermaviilipohjaisen kalakstikkeen ihan satasella. Myös tama kakku menee kokeiluun, on niin minun suun makuinen.
    apelkonen1(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kastiketta tulee itsekin tehtyä joskus.

      Poista
  41. Pastasalaattiin sopii majoneesi täydellisesti! :)


    jelena.nieminen (@) hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastasalaatti sopii niin monen ruoan kanssa

      Poista
  42. Grilliruokien kastikkeena.
    mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  43. irmeli.nieminen (at) hotmail.com23.5.2018 22.19

    Täytettyyn patonkiin, voileipäkakkuun ja (bataatti)ranskalaisiin dipiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytettyjä patonkeja alko tehdä niin mieli :-)

      Poista
  44. Hampurilaisiin, toast:it, ranskalaisten kanssa, salaateissa.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  45. Voileipäkakkuun, hampurilaisiin ja joskus salaattiin. markettavesala@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Voileipäkakkuun sopii hyvin! ksefedini@suomi24.fi

    VastaaPoista
  47. Majoneeseja käytän joihinkin pastasalaatteihin, voileipäkakkuihin sekä bataattiranskalaisten kanssa! :)

    Eve_95@windowslive.com

    VastaaPoista
  48. No ohhoh! Majoneesia kakkutaikinassa, kaikkea ne siellä jenkeissä keksii :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenkkilä tuntuu olevan ehtymätön idea-aitta :-D

      Poista
  49. Pastasalaatteihin itse käytän majoneeseja, se tekee niistä täydellisen makuisen.

    tuulaylinen.2@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Ei ole aidon majoneesin voittanutta.

      Poista
  50. Viikon kuluttia yo juhlat ja taidan tehdä tämän kakun silloin. Tradition mukaan teen ainakin yhden tarjoiltavan uuden reseptin mukaan😊.
    Itse käytän majoneesia myös moneen mutta yksi meidän perheen (minä ja kolme teinipoikaa)vakio resepti in "Meidän perheen Sörsseli"😀. Siihen tulee majoneesia, Creme Fraiche, kermaviiliä, sitruunamehua, Dijon sinappia,hieman hunajaa, mustapippuria, hyvin vähän suolaa, punasipulia, ruohosipulia,(maustekurkkua) kylmäsavulohta, lämminsavulohta ja avot. Ihanaa joulun kalapöydässä, pääsiäisenä vaikka kanamunan puolikkaan päälle, juhlissa ruisnappien täytteeksi,juhannuksena uusien perunoiden kanssa ja muuten ihan milloin vaan kun haluaa hyvää 👍🌞.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno kuulla ja herkullisen kuuloinen resepti! Onnea tuoreelle ylioppilaalle myös.

      Poista
  51. Laitan majoneesia yleensä voileipäkakkuihin, suolaisiin täytteisiin tai teen siitä kastikkeen.
    j.anttonenn£@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Majoneesi on kyllä monipuolinen raaka-aine

      Poista
  52. Majoneesia tulee käytettyä ainakin hampurilaisten kanssa ja voileipäkakuissa. Uusia käyttötapoja voisi kyllä kokeilla! :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäherkut on oiva tapa kokeilla uusia reseptejä!

      Poista
  53. Salaattikastikkeet ja tietenkin omat bravuurini voileipäkakut.Mutta majoa tulee käytetty myös paistoksiin. Eli monikäyttöistä. tarja.lappalainen@p-aro.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistoksiin? Kerropa lisää. Siis laitatko täytteen sekaan.

      Poista
  54. Siis, tehkää tätä kakkua, tein sen jo perjantaina ja eilen oli parhaimmillaan, tarjottiin naapureillekin pihalla ja ohjetta kysyttiin ahkerasti. Mieheni kanssa meillä oli siementenheittelyä kakunteon lomassa, eli hän heitteli minua lapsenlapsemme tuomilla auringonkukansiemenillä ja minä passionsiemenillä. Minun olivat makeimpia.
    maijamummu1@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että resepti on ollut mieleinen! Aurinkoista kesää!

      Poista
  55. Perunasalaatti ja voileivän päälle!
    minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista
  56. Nugettien, ranskalaisten ja pulled pork-leipien kanssa.

    dusklord@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. itselle tulossa kohta satsi possunniskaa, joten kokeiluun tuo pulled pork-leipä

      Poista
  57. Kylmään valkosipuli-majoneesidippiin sekä salaatteihin. katjaleijokari@gmail.com

    VastaaPoista
  58. Vastaukset
    1. Niissä majoneesi toimii minusta hyvänä pohjana.

      Poista
  59. Käytän majoneesia voileipäkakuissa ja hampurilaisten välissä����.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voileipäkakut ovatkin tehneet uuden tulemisen

      Poista
  60. Hampurilaisten ja voileipien kans tulee käytettyä.

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  61. Kaupan majoneeseja on tähästi asti tullut käytettyä lähinnä hampurilaisiin, joskus myös kasvisten tai pihvien kanssa. Voileipäkakkukin olisi kyllä mukava opetella tekemään! :) hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin muuten käytän kasvisten kanssa kastikkeena usein majoneesia. Ja sillä korvaa jopa hollandaisen parsan kanssa.

      Poista
  62. Onpa mehevän näköinen kakku! Majoneesi kakkutaikinassa kuulostaa tosiaan äkkiseltään vähän oudolta, mutta en epäile yhtään etteikö se toimisi. Mihin majoneesi nyt ei muka sopisi? ;)

    VastaaPoista
  63. Olen monesti miettinyt majoneesia makeaan kakkuun, mutta se on aina jäänyt. Suolaisiin kyllä käytän ja ah, uunibataatin täytteeksi :)

    VastaaPoista
  64. Majoneesia on tullut täälläkin käytettyä kakkutaikinaan. Upea mehevöittäjä. Nyt kun oikein mietin, niin majoneesia tulee käytettyä yllättävän usein ja monipuolisesti.

    VastaaPoista
  65. Minä leivoin myös majoneesikakkua raparperin makuisena. Olin todella yllättynyt miten hyvin majoneesi sopi leivontaan. Lopputulos oli todella mehevä.

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature