Taivaallinen suolainen kinuskijuustokakku – Salted Caramel Cheesecake

|

Tähän herkulliseen juustokakkuun ei ole sen kummempaa tarinaa. Se on vain pyörinyt jo pitkään to-do -listallani, joten oli korkea aika leipoa se. Tästä tuli kyllä yksi suosikeistani.


Salted caramel on makuna hyvin klassinen ja sopii hyvin kevään juhliin. Sen kanssa voi tarjoilla esim. vadelmakastiketta.


Minusta paras kinuski tähän reseptiin on valmiina saatava, täyteläinen karamellisoitu maitotiiviste. Se on myös helppo valmistaa itse purkillisesta sokeroitua maitotiivistettä (sokeroitu kondensoitu maito).
Katso myös muut herkulliset juustokakkureseptit:


SALTED CARAMEL CHEESECAKE
– SUOLAINEN KINUSKIJUUSTOKAKKU (12-15 palaa)

250 g maitosuklaa tai tavallisia Digestive-keksejä
80 g voisulaa
0,5 tl kanelia

500g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
2 isoa kananmunaa
2,5 dl karamellisoitua maitotiivistettä (valmista kinuskia)
1 dl crème fraîchea

koristeluun:
0,5 dl kinuskikastiketta
sormisuolaa

leivinpaperia
23 cm irtopohjavuoka

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat ja vuoraa leivinpaperisuikaleilla.

Jauha keksit teholeikkurilla tai yleiskoneella hienoksi. Sekoita joukkoon voisula ja mausta kanelilla. Painele keksimassa tiiviiksi tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille noin 5-6 sentin korkeudelta.
Paista 10 minuuttia ja ota sen jälkeen jäähtymään. Mikäli keksimassa on turvonnut, painele se takaisin tiiviiksi kerrokseksi esim. tasapohjaisen juomalasin avulla – myös reunoilta. Laske uunin lämpö 150 asteeseen.

Pehmennä tuorejuuston rakenne kulhossa vatkaimella. Vatkaa joukkoon ensin jauhot ja suola, sen jälkeen sokeri ja vaniljauute. Lisää munat yksitellen vatkaten ja lopuksi kinuskikastike ja crème fraîche ja vatkaa kunnes ne ovat täysin sekoittuneet.

Kaada seos jäähtyneelle pohjalle ja paista kakkua uunin alatasolla noin tunti, kunnes kakun keskiosa on hyytynyt mutta vielä hieman hyllyvä tökättäessä. Jätä kakku uuniin, ota lämpö pois ja laita uunin luukku hieman raolleen. Anna kakun jäätyä kokonaan uunissa ja siirrä sen jälkeen halutessasi viileään.

Koristele kakku ennen tarjoilua kinuskikastikkeella ja sormisuolalla.


10 kommenttia on "Taivaallinen suolainen kinuskijuustokakku – Salted Caramel Cheesecake"
  1. Voi apua! Miten mä saisin palan tätä just nyt!!?? Tämä kakku on kuin aurinko! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä laittaa uusi kakku tekeille!

      Poista
  2. Hei, voiko tuota karamellisoitua kondensoitua maitotiivistettä korvata jollaihttp://kulinaari.blogspot.com/2018/04/taivaallinen-suolainen.htmln muulla kinuskilla? Itsetehdyllä tai kaupan jäätelökastikehyllystä löytyvällä tetralla? Vähälaktoosisuus olisi siis hakusessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin voi korvata millä tahansa muulla valmiilla kinuskikastikkeella (kunhan se vain kestää paistamista).

      Poista
  3. OMG! This cake looks so delicious.

    VastaaPoista
  4. Voiko tämän pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En näe miksei voisi.

      Poista
    2. Pakastanko suolan kanssa vai laitanko suolan vasta kun kakku tarjoillaan? 🤔🤗

      Poista
    3. Koristelut luonnollisesti vasta kun kakku tarjoillaan. Eli pinnan kinuskikastike ja merisuolahiutaleet.

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature