Aito cheddar-lihapullat napolilaisittain

|

Napolilaisista lihapullista on varmaan yhtä monta versiota kuin on tekijääkin. Itse tartuin reseptiin ja poistin ihan alkuun rusinat (joita inhoan) ja vaihdoin pecorinon kotimaiseen Jukolan Juuston Aito cheddar -artesaanijuustoon, joka on tehty yhteistyössä Finnjävel-ravintolan kanssa.

Jukolan Juusto tekee oman tilan aamumaidosta maailman ehkä tunnetuinta juustoa aidolla perinteisellä cheddarinvalmistusmenetelmällä ainoana Suomessa.

Cheddarin oikea valmistustapa vaatii paljon käsityötä, eikä siitä tingitä vaan koko prosessi hoidetaan viimeistä piirtoa myöten vanhojen juustomestareiden oppeja kunnioittaen. Vain siten syntyy Aito Cheddarin täyteläisen pehmeä maku. Aito Cheddar -valikoimassa on myös mm. mustapippurilla ja chilillä maustettuja cheddareita.

Cheddarit ovat herkullisia myös sellaisenaan naposteluun tai vaikka osana juustotarjotinta.


Itsellenikin oli yllätys että 80% markkinoilla myytävästä cheddarista ei ole cheddaria vaan ties mitä. Sama koskee itse asiassa kaikkia Suomessa myytäviä juustoja. Ne eivät välttämättä ole sitä mitä paketissa lukee. Tähän on syynä 2007 poistunut juustoasetus, joka sallii juuston myynnin millä tahansa nimellä valmistustavasta ja mausta riippumatta. Mielenkiintoista, eikö totta!

Itse ainakin katson jatkossa entistä tarkemmin, että ostan vain aitoa tavaraa.


AITO CHEDDAR -LIHAPULLAT NAPOLILAISITTAIN

pari siivua vaaleaa leipää
hieman vettä
600 g naudan paistijauhelihaa
1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
100 g Aito Cheddar -raastetta
2 kananmunaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
0,75 dl paahdettuja pinjansiemeniä
n. 2-3 dl vehnäjauhoja

oliiviöljyä paistamiseen

kirsikkatomaattikastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 suuri sipuli hienonnettuna
2 sellerinvartta paloiteltuna
n. 500 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
50 g tomaattisosetta
0,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rkl tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
hiven sokeria

Revi leipä kulhoon ilman kuorta, lisää vettä ja anna leivän turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha, persilja, munat, juusto, valkosipuli, pinjansiemenet, suola ja pippuri. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi ja laita syrjään odottamaan kastikkeen valmistuksen ajaksi.

Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota sipuli ja varsiselleri pehmeäksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattisose sekä mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 20 minuuttia ja ruskista sillävälin lihapullat.

Pyörittele kostutetuin käsin lihapullataikinasta keskikokoisia pyöryköitä ja pyörittele ne vielä vehnäjauhossa. Kuumenna toisessa paistinpannussa öljy ja ruskista pullat kauttaaltaan. Lisää pullat ja ripaus sokeria kastikkeen joukkoon ja kypsennä vielä 10 minuuttia.

Nauti pastan ja hyvän maalaisleivän kera. Ripottele pinnalle cheddarraastetta ja tuoretta timjamia.


Aito Cheddaria saatu käyttöön Jukolan Juustolta.
jukolanjuusto.fi
2 kommenttia on "Aito cheddar-lihapullat napolilaisittain"
  1. Nam, resepti menee muistiin ja testaukseen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla! Kerro sitten mitä pidit.

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature