Hurmaavan herkullinen kirsikka-suklaajuustokakku

|

En ole koskaan leiponut tuoreista kirsikoista mitään, joten nyt päätin koittaa jotain erityisen herkullista. Kirsikat ja suklaa ovat pistämätön makupari, vaikka esim. Mon Chéri -konvehdeista en pidäkään.


Tämä täyteläinen paistettava juustokakku ei ole ihan hätäisimmän herkkusuun valinta. Paiston jälkeen kakku tekeytyy vielä seuraavaan päivään saakka. Ja maku itseasiassa paranee vielä parin päivän päästäkin.

Täytyy kokeilla tätä reseptiä myös tuoreista vadelmista.


KIRSIKKA-SUKLAAJUUSTOKAKKU

pohja:
250 g Digestive-keksejä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g voita sulatettuna

juustokakku:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 munaa
100 tummaa suklaata (vähintään 70%)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
200 g ranskankermaa
300 g kirsikoita, kivettöminä ja puolitettuina

koristeluun:
suklaalastuja tai kaakaojauhetta
kirsikoita kokonaisina

n. 24 sentin irtopohjavuoka
vuokasprayta
(alumiinifoliota)

Murskaa keksit teholeikkurilla hienoksi ja pyöräytä mukaan myös kaakaojauhe. Sekoita joukkoon voisula. Pingota vuoan pohjalle voipaperi ja voitele reunat vuokaspraylla. Voit myös vielä sirotella reunoille hieman tomusokeria. Levitä keksimassa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kylmään puoleksi tunniksi.

Lämmitä uuni 160 asteeseen (140 astetta kiertoilmalla).

Sulata suklaa vesihauteessa.

Vatkaa kulhossa keskenään tuorejuusto ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita sula suklaa ja kaakaojauhe seokseen ja lopuksi vielä kirsikat käännellen lastalla. Kaada kakkuseos keksipohjalle ja tasoita.

HUOM! Suosittelen joko vuoraaman vuoan ulkopuolelta foliolla tai laittamaan vuoan paperoidun uunipellin päälle. Vuoasta nimittäin saattaa tihkua rasvaa. Näin säästyt turhalta uunin pesulta ja krääsältä.

Paista 35-40 minuuttia, kunnes kakun keskiosa on juuri ja juuri jähmettynyt. Laita uuni pois päältä, avaa uuni hieman raolleen ja anna kakun olla uunissa vielä n. kolme tuntia. Siirrä jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua koristele pinta suklaalastuilla, kaakaojauheella sekä kokonaisilla kirsikoilla.

Oma kakkuni olisi saanut paistua vielä ihan kotvasen lisää, mutta otetaan tämä huomioon ensi kerralla.





11 kommenttia on "Hurmaavan herkullinen kirsikka-suklaajuustokakku"
  1. Oi miten kauniin näköinen. Itse nautin yleensä kirsikat sellaisenaan, en ole oikein minkään kirsikkajälkiruoan ystävä, mutta tätä voisin kyllä maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse myös pääasiassa nautin kirsikat sellaisenaan, mutta kiva kokeilla välillä jotain uutta.

      Poista
  2. Tästä sain maistiaisi ja tämä oli herkullista nam!

    VastaaPoista
  3. No jo on hävyttömän herkullisen näköinen kakku! Mutta milläs tuommoisen malttaa antaa tekeytyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sitä sanota, että hyvää kannattaa odottaa ;)

      Poista
  4. Kirsikka <3 ja suklaatakin vielä <3 Ei voi olla kuin ihanaa <3

    VastaaPoista
  5. Kirsikat ja suklaa ovat match made in heaven, joten jatkoon :)

    VastaaPoista
  6. Vitsit - on kyllä kaunis ja herkullinen kakku. Mä en ole tänä kesänä tainnut vielä tehdäkään kirsikoista mitään - laitetaan resepti korvan taakse.

    -Heidi

    VastaaPoista
  7. Onpa kerrassaan herkullisen näköinen suklaaunelma! Mulle tulee tästä vähän mieleen lapsuuteni herkku Nina Lincolnin suklaakakku, jota tosin ei paisteta ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla makumaailmalla pystyisi toki toteuttamaan hyydytetynkin kakun

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature