Herkullinen lipstikkakeitto Mysi Lahtisen tapaan

|

Työkaverini yllätti minut työviikon alkajaisiksi komealla kimpulla tuoretta lipstikkaa. Vähänkö mulla on ihania työkavereita! Kaupanpäälle tuli myös vinkki kokeilla kuuluisaa Mysi Lahtisen lipstikkakeitto-reseptiä, joten kotiin päästyäni etsin sen käsiini ja aloin hommiin.

Keitto ei ole vaikea valmistaa, mutta pilkkomista ja keittämistä on jonkin verran, joten ihan nopeat ja helpot kategoriaan en tätä laita. Mutta lopputulos on herkullisuudessaan kaiken pilkkomisen väärti.

Tähän keittoon soveltuvat parhaiten lipstikan nuoret ja pienet lehdet. Keitto maistuu upeasti kesälle ja sopii kevyeksi lounaskeitoksi rapean leivän kera tai juhla-aterian alkuruoaksi.

Ja keittoa kannattaa kerralla tehdä vaikka tupla satsi jos lipstikkaa riittää. Takaan että se ei kauaa kattilassa happane! Täällä ainakin sadepäivän harmaus häipyi mielestä välittömästi.


MYSI LAHTISEN LIPSTIKKAKEITTO (4:lle)

nokare voita, öljyä tai margariinia paistamiseen
3 isoa sipulia hienonnettuna
2 dl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
6-8 jauhoista perunaa pieneksi kuutioituna
hiven sokeria
1,5 litraa kuumaa kasvislientä
2 dl kuohu-, ruoka- tai kaurakermaa

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit huolellisesti ruskistamatta. Lisää hienonnettu lipstikka jatkaen kuullotusta hetki. Lisää perunakuutiot ja jatka hetki kuullotusta. Lisää hiven sokeria ja mausta valkopippurilla. Lisää kiehuva kasvisliemi, puolet kermasta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kiehuen vajaa tunti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä.

Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita joukkoon loppu kerma ja kuumenna. Tarjoile välittömästi.

Vinkki: Kaupasta ostettua tuoretta lipstikkaa voi laittaa hieman reilummin. Täysin vegaanisen version saat kun käytät kasviöljyä kuullotukseen ja kaurakermaa.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Kiitos kun laitoit viestiä! Se julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Terkuin, Kulinaari

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature