Raclette on talven parasta seurusteluruokaa

|

Taannoisen Sveitsinmatkan innoittamana katoin kotona pienen raclette-illallisen. Alppimaasa ja muuallakin Keski-Euroopassa raclettea on tarjolla kaikilla joulutoreilla ja sitä valmistetaan usen myös kotona juuri tähän vuodenaikaan.

Onneksi ainakin Helsingistä saa alkuperäisiä raclette-juustoja jo melko hyvin. Itselläni oli tarkoitus tuoda niitä maustettuina versioina myös Zurichistä tuliaisina, mutta säilytysongelmien takia jätin sitten tuomatta.


Mutta eipä hätää, sillä olin saanut Jukolan juustolta kokeiltavaksi upeita Aito cheddareita. Niiden maustetut versiot, valkosipuli, chili ja mustapippuri soveltuvat oivallisesti myös racletteen. Nyt testasimme nimenomaan valkosipulia ja chiliä. Maustetut cheddarit antavat mukavaa mausteisuutta kokonaisuuteen. Kokeile myös Aito cheddarin maustamatonta versiota.


Juuston lisäksi racletteen kuuluvat oleellisesti pienet perunat, leipäpalat, cocktailkurkut, hillosipulit, maustekastikkeet ja majoneesit. Lisäksi tarjolle voi kattaa esim. herkkusieniä, makkaraa, kala- ja lihaviipaleita.


Sääntöjä ei racletten suhteen ole, vaan ideana on syödä juuri sitä mitä kukin itse haluaa ja omaan tahtiin. Seurusteluruokaa siis parhaimmillaan.
3 kommenttia on "Raclette on talven parasta seurusteluruokaa"
 1. Näyttää taas niin herkulliselta. Ihanaa yhdessäoloruokaa! Ensivuoden teema muuten on yhdessä. Tällä on hyvä aloittaa <3 Ihanaa vuotta 2017 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Voisiko parempaa teemaa uudelle vuodelle ollakaan! Ihanaa ja herkullista alkavaa vuotta!!

   Poista
 2. Nyt on kaivettava oma raclettepannu kaappien syövereistä - on muuten ehtinyt vierähtää ainakin kolme vuotta viime kerrasta! On kyllä parasta seurusteluruokaa : )

  VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature