Sunnuntaipaistia rakkaudella: porsaanselkää, kanttarellimuhennosta ja Hasselbackan perunoita

|

En tiedä juuri parempaa tapaa viettää lauantaipäivää kuin käydä oman kullan kanssa torilla ja kauppahallissa ostoksilla. Välillä pysähdyttiin tietysti torikahville kävelyn lomassa.

Raaka-aineita ostettiin niin lauantain lohi-illalliselle kuin sunnuntaipaistia varten. Hakaniemen hallista hankittiin Reinin lihasta kunnon kokoinen pala possun selkää ja torilta ruusukaaleja, kantterelleja sekä Lopen perunaa.

PORSAANSELKÄÄ, KANTTARELLIMUHENNOSTA, PAISTETTUA RUUSUKAALIA JA HASSELBACKAN PERUNOITA (4:lle)

1,5 kg porsaan selkää kamaralla
suolaa
musta- ja valkopippuria myllystä

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti etukäteen. Leikkaa kamara pois niin että mahdollisimman paljon rasvaa jää. Leikkaa rasvaan ristiviillot lihaan saakka. Hiero viiltoihin sekä lihaan kauttaaltaan suola-pippuriseosta. Laita paisti uunivuokaan. Kypsennä alkuun 150 asteessa tunti per kilo, nosta lämpöä 200 asteeseen ja jatka kypsennystä puolisen tuntia. Ota paisti uunista ja anna levähtää vartti ennen leikkaamista.

Voit kypsentää paistin myös kamaran kera, mutta poista se ennen lämmön nostamista paistamisen lopussa.

Kokeilimme paistin rasvan maustamista lohiaterialta ylijääneellä banaanikastikkeella, mutta se ei ihan toiminut visuaalisesti eikä maultaankaan.

Hasselbackan perunat
8 kiinteää perunaa

Kuori perunat ja leikkaa niihin tiheät pystyviillotukset. Laita perunat possupaistin kanssa samaan vuokaan. Kypsennetään yhtä kauan kuin paistia. Valele perunoita ajoittain paistinliemellä.

Paistetut ruusukaalit
500 g ruusukaaleja puhdistettuna ja halkaistuna
vettä
suolaa
ruokaöljyä tai voita

Puhdista ruusukaalit poistamalla uloimmat lehdet. Puolita ja keitä suolalla maustetussa vedessä n. 4 minuuttia. Valuta ruusukaalit, kuumenna pannulla öljy ja ruskista ruusukaalien pinta nopeasti.

Kanttarellimuhennos
1 L tuoreita kanttarelleja puhdistettuna
2 dl kuohukermaa
1 pieni sipuli hienonnettuna
voita
mustapippuria
suolaa

Tee kastike kun valmis paisti vetäytyy. Kuumenna pannu ja laita sille tuoreet sienet. Kypsennä kunnes enin neste on haihtunut ja lisää voi ja hienonnettu sipuli. Jatka paistamista kunnes sipuli on kuullottunut. Lisää kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee hieman. Mausta, maista ja tarjoile.

Tarjoillessa voit ripotella perunoiden päälle rapeaa valkosipulia.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature