Kuivata kesä talteen.

|

Kerroinkin jo aiemmin hauskasta kesäretkestäni Kotipellon puutarhalle Nousiaisiin, jossa kasvatetaan Mimis-versoja ja syötäviä kukkia. Sain kotiin viemisiksi aikamoisen satsin mm. sarviorvokkia tarkoituksena kuivattaa niitä talven varalle.

Orvokinkukat säilyvät melkoisen hyvin suljetussa rasiassaan kylmässä, mutta aikanaan nekin kuihtuvat. Mutta kuivattamalla niistä on iloa myöhemminkin ja niillä saa pienen tuulahduksen kesää ilahduttamaan talven annoksia salaateista jälkiruokiin. Kukkia voi käyttää terälehtinä tai kokonaisina.

Kuivattaminen onnistuu esimerkiksi kuivurilla, mutta koska itselläni ei sellaista ole, käytin perinteistä kiertoilmauunia matalalla lämmöllä luukku raollaan. Levitä kukat ilmavasti pellille leivinpaperin päälle ja kuivata silloin tällöin varovasti käännellen muutama tunti. Itselläni lämpötila oli alin mahdollinen 50 astetta.

Kun kukissa ei enää tunnu kosteutta ja ne ovat paperimaisia ja keveitä voit ottaa ne uunista, jäähdyttää ja säilyttää tiiviissä astiassa.1 kommentti on "Kuivata kesä talteen."
  1. Kurtturuusun terälehtiä olenkin jo kuivattanut, mutta aikeissa olisi vielä kuvatulla orvokki ja krassia

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature