Global Chef -harjoitusillallinen Kokkikoulu Espassa

|

Heinäkuun alussa minulle tarjoutui harvinaislaatuinen tilaisuus osallistua harjoitusillallisille kokkikoulu Espassa Pohjoisesplanadilla, jossa Suomen kokkimaajoukkueen johtaja Kristian Vuojärvi ja hänen assistenttinsa Mikko Pakola harjoittelivat kilpailumenuaan.


Kyseessä oli Malesiassa 13. heinäkuuta järjestetty Global Chef -kokkien maailmanmestaruuskilpailu, jossa 20 maailman parasta kokkia mittelee toisiaan vastaan. Suomi sai finaalipaikan kilpailuun vuoden 2016 kokkiolympialaisten menestyksen ansiosta. Tuolloin Suomi oli kokonaiskilpailun toinen Kristianin toimiessa kapteenina ja Mikon joukkueen jäsenenä.

Harjoitusillallisia oli ennen tätä viimeistä tilaisuutta pidetty kuudet ja menu oli kuulema muuttunut aika tavalla matkan varrella. Mekin saimme antaa kirjalliset kommentit kullekin ruokalajille. 


Kristian ja Mikko valmistelemassa illan annoksia. Kokkikoulu Espan tilat ovat valoisat ja tilavat. Siellä järjestetään runsaasti erityyppisiä kokkikouluja mm. asiakastilaisuuksina.


Alkuun nautimme lasilliset cavaa.


Kullekin harjoitusillalliselle oli 12 paikkaa.


Keittiöntervehdykset oli maukkaita, vaikken enää muistakaan mitä noissa oli. Paitsi että alla olevassa oli mielenkiintoinen yhdistelmä maustekurkkua ja mätiä.



Kristian Vuojärven kilpailumenu nojaa maailmalla ihailtuihin kotimaisiin puhtaisiin raaka-aineisiin; metsäsieniin ja juureksiin sekä perinteisiin valmistusmenetelmiin.


Caviar and egg yolk / Kaviaaria ja keltuaista

Cauliflower flan / Kukkakaalipiiras

Smoked miso flavored cauliflower soup / Savustettu misomaustettu kukkakaalikeitto

Calamansi gel / Kumkvattigeeli

Crispy rye bread / Rapea ruiskeksi

Koppert cress herbs / Versoja


Halibut-king crab roll and crispy halibut flakes / Ruijapallas-rapurulla ja ruijanpallas hiutaleita

Croquette made of halibut and potato / Ruijanpallas-perunakroketti

Marinated cucumber with halibut cream and apple filling / 
Marinoitua kurkkua, ruijanpallas kreemiä ja omenaa

Apple cured halibut and kohlrabi / Omenagraavattua ruijanpallasta ja kyssäkaalia

Halibut stew / Ruijanpallaspataa

Koppert cress herbs / Versoja


Forest mushroom flavored veal filet, osso bucco and tongue / 
Metsäsienillä maustettu vasikanfileetä, osso buccoa ja kieltä

Pumpkin-potato terrine and morels / Kurpitsa-perunaterriini ja huhtasientä

Pea tartalet and mint / Hernetartaletti ja minttua

Glazed carrot and pumpkin seeds / Glaseerattua porkkanaa ja kurpitsansiemeniä

Forest mushroom-black garlic sauce / Metsäsieni-musta valkosipulikastiketta

Koppert cress herbs / Versoja





Tea flavored raspberry mousse / Tee-vadelmamousse

Chocolate-tea feuillantine / Suklaa-tee feuillantine

Ginger spiced raspberry sorbet / Inkivääri-vadelmasorbetti

Chocolate cake and pistachio-raspberry crumble / Suklaakakku ja pistaasi-vadelma crumble

Raspberry sauce / Vadelmakastike

Koppert cress flowers / syötäviä kukkia ja versoja



Kristian Vuojärvi, assistenttinaan Mikko Pakola, ylsi Global Chef -yksilökilpailussa upeasti toiselle sijalle. 
Kaikki meni nappiin ja kisasuoritus eteni suunnitelmien mukaisesti, kommetoi Vuojärvi.
Kisan voitti tänä vuonna Ruotsi ja kolmanneksi ylsi Norja.

Lue lisää: 

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature