Juhannuksen parhaat lihareseptit street food -tyyliin

|

Postaus on totautettu yhteistyössä Atria Lihakaupan kanssa.


Juhannuksen ruoat ovat jo kuumeisesti suunnittelun alla ja hyvien raaka-aineiden hankkiminen ajoissa on aina oma operaationsa. Muutenkin kiireiseen juhannusviikkoon pitäisi mahduttaa vielä kaupassa juokseminenkin. Pahimmassa tapauksessa ruokiin suunniteltuja lihoja ei ole enää jäljellä omassa kaupassa.

Me ratkaisimme asian näppärimmällä mahdollisella tavalla, tilaamalla kaikki tarvitsemamme lihat kotiinkannettuna Atria Lihakaupasta.


Verkkokaupasta voi tilata laadukasta kotimaista sian- ja naudanlihaa sekä naudan maksaa ja kieltä. Ensin kannattaa tarkistaa kuuluuko oma kotisi toimitusalueiden piiriin. Tällä hetkellä Atria Lihakauppa tooimtaa pääkaupunkiseudulle, Turun, Tampereen ja Seinäjoen alueille.

Sitten voikin jo lähteä valitsemaan itselleen sopivimmat tuotteet ja valita sopivimman toimitusajan. Toimitusmaksu on aina kiinteä 9,90 € toimitusalueesta riippumatta. Meille lihat tulivat perjantai-iltana kylmäkuljetuslähetillä juuri sovitulla kellonlyömällä.

Meidän valintamme olivat Atria Viljaporsaan paahtokylki, niska ja poskilihat. Tommoset rapiat 7 kiloa laatulihaa.


Koska kaupunkitaloudessa ei löydy grilliä, hoidetaan kypsennys liettä ja uunia käyttäen. Ensimmäisenä testiin lähtivät paahtokylki ja niska.


HUNAJAGLASEERATTU PAAHTOKYLKI

Katso keitto- ja glaseerausresepti täältä.
Normaalisti keittäisin paahtokyljet kypsiksi, mutta nämä Atrian kyljet olivat sen verran kookkaita, että olisi pitänyt lähteä ensin kattilakaupoille. Siispä teimme esikypsennyksen uunissa.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
n. 2 kg Atrian Viljaporsaan paahtokylkeä
2-3 porkkanaa paloiteltuna
2 kelta- tai punasipuli paloiteltuna
3 kolme laakerinlehteä
10 maustepippuria
2,5 rkl suolaa
n. 2 litraa kiehuvaa vettä

Leikkaa kyljet pariin piemenpään osaan ja laita kookkaaseen korkeareunaiseen uunivuokaan. Laita vuokaan kaikki muut ainekset ja vuoka uuniin. Kaada vuokaan kiehuvaa vettä kunnes lihat lähes peittyvät.


Kypsennä paahtokyljet kypsiksi muutaman tunnin ajan. Kääntele lihoja välillä ja lisää tarvittaessa vettä.


Glaseeraa ja paahda ja kyljet ylläolevan linkin ohjeen mukaan. Nauti hapankaali-coleslawn ja vaikkapa makean sipulichutneyn kera.


Olemme aivan koukussa pulled porkiin ja siksi ei ollut vaikea valinta ottaa possunniskaa mukaan toimitukseen. Nämä helpot nyhtöpossu wrapit ovat juhannuksen hittiruokaa, jossa jokainen voi valita täytteitä ja mausteita mielensä ja nälkänsä mukaan.


NYHTÖPOSSU-COLESLAW WRAPIT

n. 2,5 kg Atria Viljaporsaan niskaa.

mausteseos:
1 rkl savupaprikajauhetta
2 rkl paprikajauhetta
0,5 tl cayenepippuria tai
1 tl chilijauhetta
1 rkl sinappijauhetta
1 rkl fariinisokeria
4 rkl suolaa

lisäksi:
vehnätortilloja
coleslaw-salaattia
jäävuorisalaattia suikaloituna
smetanaa
medium tulista salsaa
tuoretta korianteria

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään. Tee terävällä veitsellä ristiviillotuis niskan kummallekin puolelle. Hiero mausteseos kauttaaltaan niskan pinnalle ja viiltoihin. Laita muovipussiin, sulje tiiviisti ja anna maustua mielellään yön yli, mutta vähintään nelisen tuntia kylmässä.


Lämmitä uuni 150 asteeseen ja laita maustunut possunniska tilavaan uunivuokaan ja kypsennä 5-6 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 77-80 astetta. Ota liha uunista ja anna vetäytyä tovi. Revi vuoassa kahta haarukkaa apuna käyttäen nyhtölihaksi. Paistoliemi saa sekoittua nyhtölihan joukkoon mausteeksi. Maistele lihaa ja säädä makua mieleiseksesi. Voit lisätä vaikka Tabasco Chipotle -kastiketta makusi mukaan tuomaan savuista aromia.


Nauti nyhtöpossu käärimällä lisukkeiden kera herkullisia wrappejä.


Atria Lihakauppa testattu saadulla lahjakortilla.

Oikein makoisaa juhannusta!




Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature