Herkullinen miniloma Tukholmassa

|

Pääsiäisen tienoilla toteutimme miniloman Tukholmassa. Kerrankin päätimme nauttia kaupungista hieman kauemmin. Laivalla matkatessa maissaoloaikaa ei jää kuin nimeksi ja lopun ajan olet paatilla jumissa. Varsinkin viime kertaisen Silja-risteilyn jälkeen ei enää tee mieli juuri matkustaa laivalla. Taso on kyllä romahtanut todella pohjalukemiin.

Otimme siis perjantai-iltana lennon Arlandaan ja hyppäsimme Arlanda Express -junaan, joka kiidätti meidät 20 minuutissa suoraan keskustaan ja käytännössä Grand Central by Scandic -hotellin oven eteen. 
Keskustahotelli oli ehdoton, koska halusimme hyvän tukikohdan viikonlopun kaupunkilomalle.


Ohjelmaa ei oltu suunniteltu sen kummemmin. Omalla toivelistalla oli ehkä vierailu ensimmäistä kertaa kuninkaanlinnassa. Se päätettiin toteuttaa ensitöiksi lauantaiaamuna. Linna ei sinällään tehnyt mitään ihmeempää vaikutusta, mutta onpahan sekin nyt nähty. 

Se mikä oli jo ennekkoon varmaa, oli lounas NK-tavaratalon Bobergs Matsal -ravintolassa. Kävimme siellä myös edellisellä Tukholman-reissullamme vuosi sitten.


Kun silmäilimme menun läpi, kävi aika nopeasti selväksi ettei tästä nyt ihan normilounasta muodostuisi. Keittiömestarin maistelumenu vei voiton. Siihen tottakai mukaan viinipaketti.

Bobergin annokset ovat aina yhtä yllättäviä ja eteenkin kauniita.

Alkuun kuitenkin pienet aperitiivit – meidät tuntien Bloody Mary ja Dry Martini. 



Hiillostettua kampasimpukkaa, sitruunaemulsio, sitruunamarinoitua kurkkua, 
kirvelisalaattia, retiisiä ja piparjuurta.


Voissa paistettua vasikan kateenkorvaa, kevyesti hiillostettua hopeasipulia, 
ankanmaksakastike ja punaviini vinegretti sekä kaaleja.


Halstrattu turskamedaljonki, Sandefjord-kastike grillatusta voista, savoijinkaalia, vesikrassia 
ja Avruga-kaviaaria.


Saksanhirveä, palsternakkaa, mustaviinimarjalla maustettu 
paistikastike, herkkutattiemulsio ja timjamia.


Lakkakompotti, marenkia, mantelikeksiä, vaniljajäöätelöä ja raastettua lakritsia.


Karamellisoitua ananasta, suklaajäätelöä, tummaa rommikinuskia ja paahdettua kookosta.


Viinipaketti:
NV Crèmant de Loire Brut, Château de Brézé, Ranska
2016 Bourgogne Blanc, Joseph Drouin, Ranska
2013 Châteauneuf-du-Pape, Pierre Usseglio, Ranska
2011 Château Haut-Bergeron, Sauternes, Ranska

Upean atereian jälkeen oli aika suunnata kaupungille shoppailemaan ja siihen Tukholman keskusta tarjoaa mita parhaimmat puitteet! NK:n Hay-osastolta sain hyviä täydennyksiä kuvaustarpeistoon.

Keskustan Design Torget oli jälleen täynnä hauskoja tuotteita ja itselleni lähti mukaan mm. ensimmäinen ruotsinkielinen keittokirjani, Myllymäki Kött, Vilt och Fågel. Tosin olisin voinut kantaa kotiin miltei koko keittokirjahyllyn.


Pääsiäinen näkyi kaupoissa monella tapaa.


Kutkuttavan kivoja keittiötuotteita oli paljon tarjolla. Miten en Helsingissä ikinä törmää mihinkään tällaiseen.


Olihan siellä toki tuttujakin.


Näistä design kynätelineistä tulee muistoja mieleen. Miki osti itselleen oman työhuoneeseen.


Åhlénsilla mopo lähti ehkä hieman käsistä, mutta minkäs teet...
Viimeinkin löysin mm. järjellisen kokoiset pakkaukset näitä painettuja voipapereita. Myös uusi piirasvuoka lähti mukaan.


Kahvilan vitriinissä oli tarjolla laskiaisen kunniaksi klassisia ruotsalaisia kermapullia, koita kylläkin syödään Ruotsissa ympäri vuoden.


Tukholma-viikonloppu oli täydellinen miniloma ja sunnuntaina aamupäivällä hyppäsimme taas lentokenttäjunaan ja olimme hyvissä ajoin iltapäivällä kotona.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature