Karitsanpotkaa ja legendaariset valkosipuliperunat Kynsilaukan tapaan

|

Pääsiäisenä nautittiin perinteiseen tapaan karitsan potkaa, jonka valmistin luottoreseptilläni. Muru halusi tehdä potkan seuraksi valkosipuliperunoita ilman kermaa ja kuulema näin ne valmistettiin legendaarisessa Kynsilaukka-ravintolassa. Lieneekö legenda tosi – mene ja tiedä – mutta rakastuin näihin ikihyviksi! Näistä tulee upean pehmeän makuisia.

Ja jos näitä sattuisi jostain kumman syystä jäämään yli, ne maistuvat seuraavanakin päivänä. Ehkäpä jopa ihan eri muodossa. Saapa nähdä... ;-)


Koska olen luvannut jakaa tänne myös ne mokat, niin sattuipa tässäkin pieni kommellus. Tarkoitus oli laittaa potkat hautumaan siksi aikaa kun käymme kaupungilla muutaman tunnin ajan. Unohdin kuitenkin kokonaan alun kuumemmassa lämmössä pitämisen ja kun palasimme kotiin, olivat potkat edelleen lillumassa hädin tuskin lämpimässä liemessä, juurekset kivikovia yms.

Emme siis saaneet potkaa sille illalle, mutta onneksi kaapissa oli muutakin. Uunia vaan kuumemmalle hetkeksi ja haudutus loppuun. Itseasiassa kun potkat saivat maustua yön yli haudutusliemessä, niistä tuli entistäkin herkullisempia.

Potkan haudutusliemestä saa helposti upean kastikkeen.
Siivilöi liemi ja keitä noin puoleen. Vatkaa joukkoon ruskeaa Maizena-suurustella, kunnes kastike on sopivan paksuista ja anna kiehua muutama minuutti. Maista ja säädä maku.


VALKOSIPULIPERUNAT KYNSILAUKAN TAPAAN

1 kg kiinteää perunaa
vettä
2 tl suolaa

mausteseos:
1 tl Mimis rosmariinisuolaa
1 tl perunamaustetta
1 tl jauhettua mustapippuria

4-6 valkosipulin kynttä

50 g voita nokareina + reilusti voita vuoan voiteluun

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele kookas uunivuoka reilusti voilla. Pohjalle saa jää ihan kunnon nokareita.

Kuori perunat ja viipaloi erittäin ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinia käyttäen.
Kuumenna isossa kattilassa suolalla maustettu vesi ja kiehauta perunaviipaleet nopeasti.

Valuta siivut lävikössä ja lado kolmannes tasaisesti kerrokseksi vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle mausteseosta noin kolmannes. Lado kaksi muuta kerrosta samalla tavalla. Laita pinnalle voi nokereita.

Peitä vuoka foliolla ja poista se tunnin paistamisen jälkeen jatkaen paistamista vielä noin tunnin verran, kunnes pinta saa kauniin värin.


Katso myös nämä herkulliset karitsareseptit:




Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature