Ruokaisat pastasalaatit Atria Vuolusta

|

Sain kokeiltavaksi Atrian kevään uutuudet ja kattaus on kyllä todella monipuolinen! Katso kokkailuja uutuustuotteista Kulinaarin Instagramista. Tulen postaamaan omat suosikit myös tänne blogin puolelle.


Aloitetaan uutuuksista ehkä monikäyttöisimmillä – Atria Vuolu Porsas Sweet ´n´ Smoke sekä Vuolu Kana Fajitas, jotka ovat kypsästä kokolihasta vuoltuja mehukkaista, valmiiksi maustettuja viipaleita.
Vuolut sopivat ruoanlaittoon, leivän päälle tai naposteluun. Kokeile vaikka pizzoihin, pastoihin tai ruokaisiin munakkaisiin.


Pastasalaatit ovat käteviä noutopöydissä ja vaikkapa piknikillä. Itseasiassa ensimmäinen kehittäni resepti oli nimenomaan sellainen, eli Isännän salaatti. Siitäkin olen tosin tehnyt uusia versioita, kuten mausteinen curry-kanasalaatti.

Muru innostui Vuoluista oitis ja tahtoi kokeilla niitä kahteen erilaiseen pastasalaattiin. Savuisen makeasti maustetusta Porsas Vuolusta tehtäisiin vihreänsävyinen raikas salaatti, jossa käytettäisiin mm. pinaattipastaa.


Emme saaneet selville mikä tuon käyttämämme pastalaadun nimi on (ostettu joskus Lidlistä), mutta käytä toki mitä tahansa itsellesi sopivinta – kunhan se on vihreää ;-) Jos sinä tiedät miksi tuota littanaa puikulanmallista pastaa kutsutaan, niin kerro ihmeessä!

Gluteenittomat versiot on helppovalmistaa valtsermalla gluteenittoman pastan. Valinnavaraa on nykyään erittäin paljon ja gluteenittomat pastat ovat myös varsin laadukkaita.


MIKIN POSSU-PASTASALAATTI (n. 15 annosta)

kastike:
1 ruukku lehtipersiljaa
1 tl kuivattua basilikaa (tai kourallinen tuoretta)
1 tl kuivattiua rakuunaa (tai puoli kourallista tuoretta)
1 dl rypsiöljyä
2 rkl limettimehua
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
Suolaa
Pippuria

10-15 tippaa vihreää Tabascoa

400 g Atria Vuolu Porsas Sweet ´n´ Smoke lihaviipaleita
300 g pinaattipastaa (kuivapaino)
150 g retikkaa suikaleina
100 g pakasteherneitä sulatettuina
100 g vihreitä papuja (pakaste sulatettuina)
200 g halloumi-juustoa paistettuna ja kuutioituna
200 g grillattuja ja marinoituja herkkusieniä paloiteltuna
2 kevätsipulia hienonnettuna
(koristeeksi rucolaa)

Valmista ensin kastike maustumaan.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Sekoita salaattiainekset ja kastike suuressa kulhossa. Anna maustua kylmässä peitettynä muutama tunti.



Toinen pastasalaatti syntyi luontevasti fajitas-teemalla ja kastikkeeksi tehtiin täyteläisempi kastike mm. kermaviilistä ja majoneesista. Tässä salaatissa käytimme hieman suurikokoisempaa tricolore simpukkapastaa. Käytät mitä haluamaasi pastaa hyvänsä, katso että se näyttää hyvältä salaatissa.


BROILERI-FAJITAS-PASTASALAATTI (n. 15 annosta)

kastike:
2-3 rkl chili-garlic saucea
puoli punttia korianteria hienonnettuna
0,75 dl majoneesia
200 g rasvatonta kermaviiliä
valkopippuria

suolaa

400 g Atria Vuolu Kana Fajitas broileriviipaletta
300 g tricolore pastaa (kuivapaino)
150 g säilykemaissia (tai pakaste sulatettuna)
1 pieni punainen paprika pieninä kuutioina
1 pieni keltainen paprika pieninä kuutioina
200 g fetakuutioita öljyssä aurinkokuivatuilla tomaatilla
2 kevätsipulia hienonnettuna
200 g latva-artisokkaa öljyssä tai suolavedessä, paloiteltuna
puolikas punainen chili hienonnettuna
(koristeeksi rucolaa)

Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Maista, säädä maku ja anna maustua tovi.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Sekoita salaattiainekset kookkaassa kulhossa ja sekoita lopuksi mukaan myös kastike.
Anna maustua muutama tunti kylmässä peitettynä ennen tarjoilua.

Salaattien kanssa sopii tarjottavaksi rapea maalaisleipä.


Atria Vuolu-tuotteet saatu tuotenäytteinä.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature