LUX Helsinki Eat ja Lyon lumières -menu

|

Tammikuun alussa Helsingissä saatiin jälleen nauttia LUX Helsinki -tapahtumasta, joka levittäytyy läpi kaupungin esitellen toinen toistaa upeampia valotaideteoksia.

Päätimme itse nauttia tapahtuman annista kuitenkin tänä vuonna ruoan muodossa LUX Helsinki EAT -tapahtumassa, johon osallistui toistakymmentä ravintolaa. 

Koska mukana oli myös ehdoton suosikkiravintolamme Lyon, varasin siis oitis pöydän lauantai-illalle. Keittiömestarin 5 ruokalajin yllätysmenu 50 €, viinipaketti 46-96 €

Lyon ei pettänyt tälläkään kertaa, vaikka kokonaisuus ei ollut ihan niin tasalaatuinen, kuin olisi voinut odottaa. Menu marssitti eteen sen verran korkeatasoisia makuelämyksiä, että pari "kuoppaa" matkan varrella sallitaan jo luovuudenkin nimissä. 

Sen verran mitä näin kaverien somepäivityksiä muista LUX EAT -ravintoloista, voin sanoa että hinta-laatusuhteeltaan Lyonin menu oli ehdottomasti terävintä kärkeä.

(Illallinen on maksettu kokonaisuudessaan omasta pussista.)

MENU SURPRICE
LYON LUMIÈRES

Keittiön terveiset ovat jo itsessään syy mennä Lyoniin. Joka kerta kaunnita kuin korut ja valmistelevat hienosti tuleviin makumaailmoihin.

Selleriä, lehtikaalia, talviyrttejä ja sinappia


Sipulia, Västerbotten-juustoa ja köynnöskrassia


Maa-artiosokkaa, kirjolohenmätiä ja kyssäkaalia


Sinisimpukkaa, kurkkua, mustaa retiisiä, punaherukkaa ja valkosipulia


Luumua grillattuna ja pikkelöitynä sekä porsaanrasvaa


Ensimmäinen ruokalaji:
Palsternakkaa, sientä ja keltuaista

Hauska ja yllätyksellinen annos.

Viini: Clos des Briords 2016, CuvéeVieilles Vignes Muscadet Sèvre & Maine, Sur-Lie, Loire


Toinen ruokalaji:
Ankanmaksaa, vadelmaa ja punajuurta

Viini: Pineau des Charentes, Rosé, Jules Gautret, Cognac

Ja tämähän on se Lyonion kuuluisa klassikko, jota odotimme tälläkin kerralla kuin kuuta nousevaa. Hienoimpia ravintola-annoksia tässä kaupungissa. Niin elegantti ja upea makuelämys!



Kolmas ruokalaji:
Turskaa ja muikunmätiä

Tuo pastan näköinen oli muistaakseni lanttua. Raikas ja hienostunut kokonaisuus.

Viini: Les Terrasses 2014, Arbois Pupillin, Domaine de la Renardiere, Jura



Neljäs ruokalaji:
Porsasta, kaalia ja luuydintä

Tämän ruoan kanssa tarjottu viini ei ihan mielestämme toiminut kokonaisuudessa. 

Viini: Château de Fonbel 2008, Grand Cru Saint-Emilion, Bordeaux



Pre Dessert: 
Suklaajäätelöä, neilikkakreemiä, portteria, kaakaonibsejä ja kaakaorouhetta

Ensimmäinen jälkiruoka oli hivenen hankalasti syötävä, koska keksi oli kostunut, eikä kokonaisuus oikein pysynyt kasassa. Maku ok, muttei erityinen.

Viini: Château Tirecul la Gravière 2006, Monbazillac, Bergerac



Jälkiruoka:
Voinherajäätelöä, tuorejuustoa ja mantelia.

Tämä oli jo niin erikoinen pläjäys, että emme tienneet mitä ajatella. Oudon makuinen kokonaisuus sinapinsiemenineen. Ei jatkoon.


Menun ulkopuolelta otimme vielä kahvit ja avecit. Niiden seuraksi saimme myös hieman makeaa. Suklaaseen dipattu keksi oli vähän outo ja lattea tässä yhteydessä, marmeladi hyvä ja pikkumunkki vallan ihana!


Lopun pienestä notkahduksesta huolimatta ilta oli onnistunut. Olemme jo päättäneet että näistä Lyonin illallisista tulee meidän oma perinteemme. Jos aina ei voi lähteä Ranskaan, aina voi antaa Ranskan tulla luokseen.

Lue myös edellisistä vierailuista ravintola Lyoniin:


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature