Joulun juhlaa ja maalaisromantiikkaa ravintola Zetorissa

|

Vuodesta 1991 saakka Helsingin keskustassa Kaivopihalla sijainnut ravintola Zetor on kuin aikamatka 50-luvun Suomi-filmien maalaisidylliin – tosin pilke silmäkulmassa toteutettuna. Sain itsekin kutsun nauttimaan Zetorin joulumenua hyvän viinin kera. Kaupallinen yhteistyö HOK Elannon ja Altian kanssa.



Maineikkaan Zetorin traktorisisustuksesta vastasi mm. muusikkona tunnettu Sakke Järvenpää, joka vaikutti mm. Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys -yhtyeissä. Sisustuksessa on säilytetty edelleen sama humoristinen linja, joka tekee Zetorista ainutlaatuisen ravintolamiljöön ja joka on myös turistien suosima "etninen ravintola". Zetorin sisustus on täynnä hauskoja yksityiskohtia, joiden tarinoista voit lukea täältä.

Ravintolajohtaja Petri Mälkiä toivotti tervetulleeksi nauttimaan Zetorin joulumenusta.

Hauska yksityiskohta: Yksi loossi on nimetty äitini suvun kotipitäjän mukaan.

Zetorin ruokalista on alusta saakka ollut hyvin omintakeinen, sisältäen reilua ruokaa kuten miehekkään kokoisia pihvejä, makkaraa ilman vihanneksia, muikkuja ja sahtia. Jopa WC-tiloissa on puucee-tunnelmaa vanhoine lehtileikkeineen ja filmitähtikuvineen.


Zetorin jouluisesta ryhmämenusta löytyy jokaiselle tontulle jotakin. Myös niille vähän tuhmillekin.


Alkuun reilun kokoinen alkuvati, jossa ruislastuilla poromoussea ja puolukkaa sekä metsäsienisalaattia. Savulohipiirakkaa, mummonkurkkuja sekä leipäjuustoa ja puolukkasiirappia. Tuttuja rehellisiä makuja, joilla saa hyvin ruokahalun kasvamaan.


Pääruokana menussa on tarjolla joko:
Ylikypsää naudanrintaa, pitkään haudutettua possunposkea, 
valkosipulimuhennetua perunaa ja pippurikastiketta
tai
Pariloitua lohta, juures-perunapyreetä ja metsäsienikastiketta
tai
Metsäsieniohrattoa ja mehustettua punasipulia


Sain maistaa erittäin maistuvan lohi-annoksen ja sen kanssa tarjottiin suositusviininä argentiinalaista Finca Las Moras Organico Malbec -luomupunaviiniä. Ehkä alkuun hieman yllättävä valinta tällaisen kalaruoan seuraksi, mutta maistelemaanhan tänne oli tultu. 

San Juanin arvostetulta viinialueelta tuleva luomuviini on keskitäyteläinen ja sen hilloisessa maussa voi aistia tummia marjoja ja kypsää hedelmää sekä tammen tuomaa vaniljaisuutta. Tuoksussa nousevat esiin tummat punaiset marjat ja mausteisuus. Viini on myös vegaaninen. Rypäleet Malbec 85%, Shiraz 15%.

Viinistä viiniin 2017 -opas toteaa: "Monikäyttöinen viini tummien liharuokien ja täyteläisten kermaisten pastojen. Laadukas ja hyvin tehty viini on hintaansa nähden edullinen ostos."

Voin todeta, että toimii rasvaisen kalan ja kermaisen kastikkeenkin kanssa erinomaisesti!


Viinitalon luomuviinejä koristaa Argentiinan kansallislintu Rufos hornero – "uunilintu", joka on erityisen tärkeä pikku apuri viinitarhoilla metsästäessään tuhohyönteisiä. Uskotaan että jos uunilintu tekee pesänsä lähelle viiniviljemää, se on enne erittäin hyvästä vuosikerrasta.


Jälkiruokana voi valita
Zetorin juustokakkua ja kaneli-omenahilloketta
 tai
Suklaakakkua, puolukkasiirappia ja valkosuklaamoussea

Itse sain nauttia ensimmäisestä.


6.12. Zetorissa vietetään muuten tuplasynttäreitä 100-vuotiaan Suomen ja 26-vuotiaan ravintolan kunniaksi. Samalla on oivallinen tilaisuus vaikka nauttia Zetorin jouluisesta ryhmämenusta ja huippuesiintyjistä!


Eipä muuta kuin joulumielellä kohti Zetoria!


2 kommenttia on "Joulun juhlaa ja maalaisromantiikkaa ravintola Zetorissa"
  1. Zetor on kyllä ihan omanlaisensa ravintola jossa riittää katseltavaa loputtomiin. Ruokakin näyttää varsin mainiolta. Pitääpä tutustua listaan tarkemmin seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellista Suomi-romantiikkaa parhaimmillaan!

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature