Kahden kukon mausteinen curry-kanasalaatti

|

Meillä Miki on varsinainen salaattien mestari. Hänellä on plakkarissa sellaisia herkkureseptejä, että moni olisi kateudesta vihreä. Olen saanut kunnian nauttia mm. ex amerikananopin perunasalaatista, jonka koitan ehkä joku kaunis päivä vielä versioida itsekin.

Sunnuntaina ei kummallakaan ollut mitään ideaa ruokaa varten. Ehdotin kanasalaattia ja Miki ehdotti omaa pasta-kanasalaattiaan. Mitäpä sitä enää sen enempää funtsimaan.


Miksikö Kahden kukon kanasalaatti? No se on vain hauska sanaleikki raaka-aineesta ja toisaalta Kaks kukkoo -blogista, jota kirjoitamme yhdessä mieheni kanssa. Tämä oli yhteisponnistus, jossa Miki teki ruoan ja minä stailasin, kuvasin ja kirjoitin.


Tämä ruokaisa salaatti saa makunsa karamellisoidusta curry-broilerista ja curry-kastikkeesta. Normi curryjauheen sijaan kannattaa kokeilla muitakin curryjauheita, esim. makeaa Madras-curryjauhetta, mango currya tai miksei jopa currytahnoja. Maistele ja kokeile rohkeasti.

Suomalaiset maustavat ylipäätään yhä rohkeammin ja kokeilevat uutta. Monen mielestä kuitenkin arjessa maustaminen tahtoo jäädä vähemmälle ajan puutteen takia ja myös siksi ettei kotona tule pidettyä valtavaa maustearsenaalia. Moni haluisi myös käyttää yhä enemmän tuoreita yrttejä, mutta joko se haluttu laatu on kaupasta loppu tai sitten kotona on jäljellä vain joku nuupahtanut nyypäle.


Yrttien säilyvyyden ja saatavuuden kanssa taistelen välillä itsekin ja siksi Santa Marian uudet tuubeissa saatavat suosikkiyrtit ja -mausteet ovat äärettömän käteviä. Yrttivariantteja on saatavana tilli, oregano ja Herbes de Provence ja yhdessä tuubissa on neljä ruukullista tuoreita yrttejä käyttövalmiina. Muina maustevaihtoehtoina ovat valkosipuli- ja inkivääritahnat, joita kokeilimme tähän salaattiinkin.

Itse käytän mausteita todella paljon eri muodoissa ja maustetahnat ovat tervetullut lisä maustevalikoimaan. Saan juuri tarvittavan määrän esim. marinadiin, maustevoihin tai leivontaan ilman hävikkiä ja hienontamista. Kätevää, nopeaa ja aina käyttövalmiina kun inspiratio iskee!


Tällaiset ruokaisat pastasalaatit ovat oivallista tarjottavaa pikkujouluihin sekä illanistujaisten ja juhlien noutopöytiin. Vaihtele pastan kokoa ja laatua, niin saat heti hieman erilaisen lopputuloksen. Ja käyttämällä gluteenitonta pastaa saat salaatista kätevästiu myös gluteenittoman version – mausta ja rakenteesta tinkimättä.

VINKKI: Kokeile joulunpyhinä broilerin tilalla kuutioitua kinkkua. Sopii curryn kanssa täydellisesti.


KAHDEN KUKON CURRY-KANASALAATTI (6-8:lle)

600 g broilerin rintafilettä kuutioina
2 rkl öljyä
curryjauhetta
2 rkl ruokosokeria

kastike:
2 prk kermaviiliä
1 dl Hellmann´s majoneesia
2-4 rkl curryjauhetta
1-2 tl Santa Maria valkosipuli- tai inkivääritahnaa
0,5 dl chili-garlic tai sweet chili -kastiketta
1-2 tl rouhittua mustapippuria
(0,5 tl suolaa)
0,5 dl pieniä kapriksia
1-2 rkl juoksevaa hunajaa

500 g tricolor penne pastaa
vettä
suolaa

1 pss maissia (pakaste)
1 pss herne-maissi-paprika (pakaste)
2 suippopaprikaa sukaloituna
1 dl vihreitä oliiveja viipaloituna
250 g juustoa kuutioina (esim. buffalo mozzarella tai cheddar)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti.

Sekoita kastikeainekset keskenään, maista ja säädä maku. Laita kylmään odottamaan.

Kuumenna pannulla öljy ja ruskista broilerkuutiot. Mausta currylla, ripottele päälle sokeri ja anna karamellisoitua hetki sekoitellen. Laita syrjään ja jäähdytä.

Sekoita keskenään pasta, jäähtyneet broilerkuutiot, loput salaattiainekset sekä kastike. Anna tekeytyä kylmässä vähintään muutama tunti, mielellään pidempäänkin.

Nauti rapean leivän kera.


Santa Maria yrtti- ja maustetahnat saatu näytteenä.

10 kommenttia on "Kahden kukon mausteinen curry-kanasalaatti "
  1. Kanasalaattia ei olekaan tullut tehtyä aikoihin. Tuo karamellisointi houkuttelee testaamaan tätä ohjetta! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän jotain uutta ptää aina kehitellä

      Poista
  2. Tämä kuulostaa kyllä niin herkulliselta, et on pakko kokeilla <3

    VastaaPoista
  3. Oon joskus tehnyt vastaavaa, mutta lisännyt vielä mango chutneyta joukkoon! Pastasalaatteja tulee tehtyä liian harvoin, vaikka varmaan lapsillekin maistuisi - he kun mieluiten söisivät aina vaan pastaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nämähän on siitä kivoja, että variaatioita voi tehdä loputtomasti

      Poista
  4. Kiitos herkullisesta reseptistä! En oo hetkeen tehnyt kanapasta-salaattia, jotenkin unohtunut. Jossain vaiheessa oli nimittäin ihan vakkaritarjottavaa illanistujaisiin jne. Tää pitääkin muistaa pikkujoulujen lähestyessä. Mä oon kans tykästynyt noihin Santa Marian uutuuksiin. Ovat todella näppäriä ja herkullisen makuisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastasalaatit oli kovassa huudossa varsinkin 90-luvun alussa kun muutin omaan ekaan kotiini. Tahnoja kuluu varmasti erityisesti näin joulun lähestyessä.

      Poista
  5. Nostalgiapläjäys, oih! Kanasalaattipastalla oli aina teini-ikäisen suurta herkkua. Vähän on aikaa teini-iästäni sekä kanasalaatistakin, ehkä pitäisi tehdä taas tehdä ja muksut rakastaisivat aivan varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pastasalaatit kuuluivat omaankin nuoruuteen 80-90-luvuilla

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature