Viini Ja Ruoka 2017 makupaloja

|
Tämän vuoden messumuotia.

Viini ja Ruoka 2017 -tapahtuma kutsui viime viikonloppuna nauttimaan ruoasta ja juomasta yli 120 näytteilleasettajan ja lähes 700 viinin voimin.



Torstai-illan kohokohta oli rypäleen poljennan SM-kisa, joka järjestettiin toista kertaa. Neljässä kisatiimissä huhkivat Riku Rantala & Tuomas Milonoff, Samuil Angelov & Timo "Lintsi" Linnamäki,  Kalle Naatula & Jari Koiksniemi ja Viini-lehden lukijatiimi.


Joukkueet täydessä vauhdissa. Jaksaa, jaksaa! 
Kisan voiton veivät Riku ja Tuomas 1 desin erolla.


Tulokset lähdössä tarkastettavaksi. Aika sotkuista hommaa...


Food, glorious food!

Ruokatarjonnassa oli tänäkin vuonna runsas valikoima maisteltavaa ja ostettavaa viinien seuraksi. Stockmann Herkun palkittu juustotiski pisti parastaan ja tarjoili vinkkejä tulevaan juhlakauteen.


Omaan ostoskassiin lähti italialaista pecorinoa. Tämä messutiimi osasi myymisen jalon taidon.


Jotain myös makean nälkään.


 Makkaraa on siinä monenlaista... Atrian uudet Gastro-makkarat olivat erittäin kiinnostava uutuus. Ohrapalvista tuli oitis suosikkini.


Sanoiko joku ostereita ja kuohuvaa?! Count me in!


Mukaan lähti myös upeita italialaisia pastoja.


 Kiinnostavaa uutta juhlakauteen: vegaaninen kaviaari. 


Messuilla lanseerattiin kotimaiset Gurmatti pestokastikkeet, jotka ovat gluteenittomia, laktoosittomia ja vähäsuolaisia. Ne eivät sisällä pähkinää tai lisättyä sokeria. Pestojen aito raikas maku päästää pastankin maun oikeuksiinsa.






Entäs ne viinit sitten. 

Tulossa on vielä erillinen viinipostaus, mutta tässä muutama kiinnostava löytö jo ennekkoon.


 Messujen yksi kiinnostavin uutuusviini oli The Wanted Zin Zinfandel Gently Crushed Blush. Italialainen kuiva, keskihapokas viini toi välittämästi mieleen kesän. Oiva pari rasvaiselle kalalle, kanalle ja salaateille. Ja tietty seurusteluun.



Punaviineistä Hardys Brave New World Shiraz Black Edition voitti sydämeni heti 
täyteläisyydellään sekä karhunvatukan, luumun ja suklaan aromeillaan. Hedonistin valinta esim. naudanlihalle, grilliruoalle ja ihan vaan sellaisenaan. Ehdoton hankinta joulupöytään!


Maxale Primitivo Appassimento vakuutti paitsi hienolla ja epätavallisella designillaan, myös viininä. Keskitäyteläinen ja -tanniininen italialainen on tumman kirsikkainen, vadelmainen ja mausteinen kumppani talven liharuoille ja seuruisteluviiniksi.


Italialainen Astoria Sushi Sparkling Extra Brut oli piristävä löytö tällaiselle sushin ystävälle. 
Kuivan, keskihapokkaan kuohuvan hedelmäisessä maussa löytyy päärynää ja omenaa. Mukavan pieni pullokoko 0,375 l.



Food from the hoods.

Messivierailla oli mahdollisuus nauttia Street Food -kadun laajasta tarjonnasta yli 60 erilaisella annoksella. Toivottavasti tulevina vuosina kiinnitetään kuitenkin enemmän huomiota tilan ilmanvaihtoon ja roska-astioiden määrään. Street Food kuuluu olennaisena osana tapahtumaan , 
mutta ei ole kiva haista sille pitkän messupäivän jälkeen.


Messujen vaarallisimmat osastot notkuivat jälleen keittiötarvikeita joka tarpeeseen ja tarpeettomuuteen. 







Yhteistyössä Helsingin Messukeskuksen kanssa.





10 kommenttia on "Viini Ja Ruoka 2017 makupaloja"
  1. Mä kävin myös messuilla. Osallistuin viinilehden vuoden viinit tastingiin, joka oli mielestäni tosi hyvä! Opin uutta viimeistä ja sain ideoita joulupöytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kutsuttuna Atrian Meat Menu -tastingissa joka oli myös mielenkiintoinen elämys.

      Poista
  2. Hyvän näköistä settiä - harmittaa niin kovin etten päässyt itse mestoille.

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjaat sitten tilanteen ensi vuonna! :-)

      Poista
  3. Voi ei, tuonne olis pitänyt päästä. Kuulostaa ihan mahtavalta, paljon paremmalta kuin silloin kun viimeksi kävin. Tuolla olis ollut vaikka mitä maisteltavaa ja varmasti olisi löytynyt myös kotiinviemisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapahtuma paranee joka vuosi (paitsi noiden mainitsemieni aasioioden osalta). Toivottavasti siihen tulee joku parannus.

      Poista
  4. Olisipa jonain vuonna oikeasti aikaa perehtyä viini- ja ruokamessujen tarjontaan! Sen sijaan pönöttelen kirjamessujen puolella kaikki neljä päivää. Pitkän messupäivystyksen jälkeen ei ole enää energiaa pörrätä ruokakojujen parissa, on vain päästävä nopeasti kotiin. Kiinnostavia viinejä olet bongannut, täytyy laittaa näitä korvan taa juhlakautta ajatellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseani taas harmittaa kun ei enää viinin ja ruoan jälkeen jaksa lähteä kahlaamaan kirjapuolelle

      Poista
  5. Mua niin siis ihan hurjasti harmitti, kun en päässyt paikalle. Jäin lumen saartamaksi juuri siksi yhdeksi päiväksi kun oisin päässyt. Kiitos tapahtuma fiiliksistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella harmi! Olisi ollut mukava tavata messuilla.

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature