Extempore arkiruokaa: kermainen sinappipossu

|

Viime viikot ovat päivätyön puolesta olleet erittäin kiireisiä. Pari päivää kestävien ruokakuvausten päälle on kuitenkin riittänyt vielä virtaa kuvailla ja stailailla näitä omiakin juttuja ja suunnitella tulevaa. Tämä on kuitenkin mulle paras tapa purkaa stressiä ja nollata aivot duunikuvioista. Vaikka luulisi että tämä on vain lisää työtaakkaa, niin itseasiassa tapahtuu juuri päin vastoin. Johtuu varmaankin siitä, että päätän itse mitä teen ja haastan itseäni oikealla tavalla eteenpäin.

Tänäkin iltana olin varautunut kuvaamaan vain yhden edellispäivien postauksen, mutta extempore kokkauksesta tulikin sen verran kivan näköistä materiaalia, että pitihän sekin jakaa teille lukijoille!

Olin ostanut taannoin viereisestä S-marketista ilta-alennuksessa olleita porsaan sisäfileviipaleita ja laittanut pakkaseen odottamaan aikaa parempaa. Sulatin ne ennakkoon jääkaapissa ja otin ne jo lämpiämään hieman kuvausten aikana.

No... siinä ne sitten möllöttivät pussissa työpöydällä. Mitä niistä nyt jaksais vääntää. Katsaus jääkaappiin selvensi kuvion nopeasti; ainakin kukkakaalia, täysjyväsinappia ja kermaa. Lisäksi puntti tuoretta lehtipersiljaa. Jos tosta ei jotain synny, niin mä oon tosi paska ruoanlaittaja.

Jokainen vetäkööt omat johtopäätöksensä lopputuloksesta – itse olen harvinaisen tyytyväinen.


KERMAINEN SINAPPIPOSSU (2:lle)

6-8 viipaletta porsaan sisäfilettä reiluina viipaleina
2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl voita
2 rkl Dijon täysjyväsinappia (tavallinenkin käy)
1,5 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria myllystä
ripaus sokeria

lisäke:
1 pieni kukkakaali
suolaa
0,5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Ota porsaanliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.

Huuhtele kukkakaali ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Höyrytä napakan kypsiksi ja mausta ripauksella suolaa ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kuumenna öljy ja voi pannulla. Ruskista lihat molemmin puolin ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Sekoita sinappi kerman joukkoon ja kaada pihvien päälle. Anna hautua hetki, maista, säädä maku ja tarjoile kukkakaalin kera.




2 kommenttia on "Extempore arkiruokaa: kermainen sinappipossu"
  1. Kerrassaan herkullisen näköinen annos! Sinapin ja possun liitto on kirjoitettu tähtiin. Lyömätön yhdistelmä. Lupsakkaa lauantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ihanaa viikonloppua Muru! ❤️

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature