Supermehevät punajuuri-chilisuklaabrowniet

|

Sain yhdeltä parhaista ystävistäni sadonkorjuukassin, joka sisälsi hänen itsekasvattamiaan tomaatteja, avomaankurkkuja, porkkanoita ja kerrassaan ihania pieniä pitkulaisia punajuuria.

Hetken pyörittelin ideoita mitä kaikkea noista voisi laittaa ja pian kukin löysi paikkansa suunnitelmissani. Viikonloppuna nautimme vihannekset raikkaan salaatin muodossa, siitä myöhemmin, mutta punajuurille löysin aivan mahtavan reseptin, johon lisäsin vielä ripauksen chiliä.


Nämä browniet ovat supermeheviä ja tumman suklaan sekä punajuuren liitto on taivaallisen herkullinen. Ripaus chiliä korostaa aromeja entisestään.

Sanoisin että aika herkullinen tapa nauttia sadonkorjuusta ja vielä vaikka hyvän kahvikupillisen kera.

Browniet sen kun paranevat parissa päivässä.


Suosittelen valitsemaan tähän mieluummin pieniä tai keskikokoisia punajuuria, koska ne ovat yleensä maukkaampia kuin suuret. Voit käyttää joko raakoja punajuuria, keittää ja kuoria ne ensin tai ostaa valmiiksi keitettyjä. Ei kuitenkaan mauste- tai etikkaliemeen säilöttyjä. Punajuuria käsitellessä suosittelen käyttämään suojakäsineitä.


PUNAJUURI-CHILISUKLAABROWNIET

n. 500 g pienikokoisia punajuuria (400 g esikäsiteltyä)
100 g voita kuutioina
200 g tummaa suklaata (70-75 %) paloiteltuna
1 tl vaniljauutetta tai 1/2 tl jauhettua vaniljatankoa
3 dl sokeria
3 luomukananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
25 g kaakaojauhetta
1/4 tl chilijauhetta

n. 20x30 cm uunivuoka
leivinpaperia
vuokasprayta

Kypsennä punajuuret kuorineen joko uunissa paahtamalla tai keittämällä, kunnes ne ovat tikulla koittaessa pehmeitä. Kuori lähtee hieman jäähtyneen punajuuren pinnalta helposti kevyesti raaputtamalla. Käsiteltyä punajuurta tulisi olla taikinaan 400 g.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja suihkauta siihen vielä hieman vuokaspraytä. Itse ruttaan leivinpaperiarkin palloksi, avaan sen varovasti ja sen jälkeen se on helppo muotoilla vuokaan istuvaksi. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Laita vielä lämpimät, paloitellut  punajuuret, voi ja suklaa blenderiin tai teholeikkuriin. Pyöräytä tasaiseksi massaksi kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet tasaisesti punajuuren joukkoon.

Vatkaa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita punajuuriseos varovasti käännellen munavaahtoon. Siivilöi jauhot, kaakojauhe ja chili taikinan päälle ja kääntele myös ne taikinan sekaan. Varmista ettei taikinaan jää jauhopaakkuja.

Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia. Kakku saa keskeltä olla vielä hieman hyllyvä, mutta kuitenkin kiinteä.

Anna jäähtyä täysin vuoassaan ennen kuin leikkaat haluamasi kokoisiksi paloiksi.



11 kommenttia on "Supermehevät punajuuri-chilisuklaabrowniet"
  1. Jestas, kun ovatkin mehevän ja herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
  2. Punajuuri ja suklaa ovat hitokseen hyviä yhdessä, mutta chilikin vielä - ei huono!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan legendaarisen hyvä yhdistelmä

      Poista
  3. No huh. Nyt tuli ihan sellainen fiilis, että näitä on saatava. Mä oon pitkään jo halunnut leipoa jotain punajuuresta, mutta nyt sille löytyi makupari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HeVi leivonta on sesongin kuuminta hottia!

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä! Mulla on ollut jo pidempään aikeena leipoa punajuuri -suklaakakku!

    VastaaPoista
  5. Mie yritän sitkeästi opetella pitämään punajuuresta, ja näiden avulla se vois hyvinkin onnistua!

    VastaaPoista
  6. Punajuuri ja suklaa on leivonnassa yksi parhaista yhdistelmistä. Tulee meheviä luomuksia ja sen näkee kyllä näistä kuvista, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehevyys ja maku ovat ihan omaa luokkaa

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature