Vltavan salaattiviikoilla otetaan vähän kevyemmin mausta tinkimättä

|
Kaupallinen yhteistyö HOK Elannon ja Altia Oy:n kanssa. Alkoholia koskeva kommentointi on kielletty Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan.

Monelle kesä merkitsee tirisevää grilliruokaa, mutta itselleni se on enemmän kasvis- ja salaattisesonki kuin mikään muu vuodenaika. Juurikin siksi, että silloin tuoretta kasvista on kaikkein parhaiten saatavilla.

Eikä salaatti merkitse itselleni mitään pupunruokaa, vaan ihan kunnon ruokaisaa ateriaa. Kesällä on muutenkin kivempi syödä raikkaampia ruokia – varsinkin lämpimämmillä keleillä.

Salaatista ei myöskään ehkä ihan ensimmäiseksi tulisi mieleen Helsingin Elielinaukion tsekkiläinen ravintola Vltava. Eikä tullut itsellenikään, mutta ennakkoluuloilleen kannattaa välillä viitata kintaalla ja suunnata Vltavan salaattiviikoille.

Vltava pitää majaa tyylilleen uskollisesti yli100-vuotiaassa jugendrakennuksessa Helsingin sydämessä rautatieaseman vieressä Elielinaukiolla. Ravintolan neljä kerrosta tarjoavat hienot puitteet yhdessäoloon ja tsekkiläisestä ruoasta ja tunnelmasta nauttimiseen.

Tunnelmasta puheenollen, on ihan pakko jakaa tämä kuvausten lomassa otettu otos, joka on kuin suoran Kaurismäen elokuvista. Jotenkin se sopi Vltavan tunnelmaan hyvällä tavalla. Miksiköhän mä oon noin tuiman näköinen vaikka tunnelma oli enemmän kuin hyvä.

Kuva: Vivi Wihanto


Itse olen vieraillut Tsekeissä ja varsinkin Prahassa niin monta kertaa, että tunnen paikallisen keittiön tarjonnan aika hyvin ja Vltavan tarjonta on ihan mukava läpileikkaus siitä mitä Prahasta saa oikeastikin.

Olin itse paikanpäällä Vltavan keittiössä seuraamassa kun keittiömestari valmisti mehevän herkullisen vuohenjuustosalaatin.




VLTAVAN VUOHENJUUSTOSALAATTI (4:lle)

400 g punajuuria
1 paprika
500 g erilaisia salaatteja (jääsalaatti, romaine sekä punasalaatti)
500 g vuohenjuustoa
3 rkl voita
3 rkl hunajaa
12 kirsikkatomaattia
balsamicosiirappia
4 viipaletta maalaisleipää

Marinoidut herkkusienet
120 g herkkusieniä
1/4 punasipulia
persiljaa
10 g valkosipulimurskaa
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl balsamicoa
mustapippurirouhetta
suolaa
sokeria

Yrttiöljy
20 g rucolaa
20 g persiljaa
8 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Lohko tai puolita herkkusienet. Kuutioi punasipuli. Hienonna persilja.Lisää muut aineet. Anna sienien marinoitua yön yli.

Höyrytä kuoritut punajuuret kypsäksi, jäähdytä ja laikkaa lohkoiksi. Valmista yrttiöljy yhdistämällä kaikii ainekset ja poraamalla tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.


Kuutioi paprika. Pilko ja pese salaatti. Viipaloi vuohenjuusto. Pyöräytä salaatit yrttiöljyssä ja laita tarjoiluastiaan. Kuumenna voi ja hunaja paistinpannulla ja paahda punajuuret seoksessa. Varo polttamasta.


Aseta kirsikkatomaatit, kuutioitunpaprika ja marinoidut herkkusienet salaatin päälle. Paista vuohenjuustoviipaleet kevyesti pannulla. Asettele punajuuret ja vuohenjuustoviipaleet salaatin päälle. Viimeistele balsamicosiirapilla. tarjoile paahdetun maalaisleivän kera.


Vltavan salaattiviikkojen suositusviininä on runsasarominen argentiinalainen Trapiche Viognier -valkoviini maan huippuviinialueelta Mendozasta.

Viinin tuoksu on kukkea, mausteinen ja tyylikäs. Siinä sekoittuvat appelsiinin ja kypsän aprikoosin ja ananaksen aromit.

Maku on kuiva, runsas ja raikkaan hedelmäinen aavistuksella hunajaa ja vaniljaisuutta.

Trapiche Viognier sopii salaattien lisäksi kumppaniksi myös vaalealle lihalle ja vähärasvaiselle kalalle sekä kasvisruokien kanssa.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature