Portugalilaisten viinien ilta ravintola Careliassa.

|

Sain taannoin kutsun nauttimaan illasta portugalilaisen viinin ja hyvän ruoan kera ravintola Careliaan.
Iltaa isännöivät Tuomas Tanttu sekä Tuomo Laitinen Careliasta sekä Portugalista Quinta do Crasto -viinejä edustava Rita Camelo.


Quinta do Cranston viinit tulevat Pohjois-Portugalista Douro-joen maineikkaalta viinialueelta, joka on erityisen tunnettu portviineistä, mutta myös korkealuokkaisista puna- ja valkoviineistä. Mainitsemisen arvoisia ovat myös alueella tuotetut oliivit ja oliiviöljy. Quinta do Craston viinitilaan ja sen hienoon historiaan voit tutustua täällä.


Aperitiivina nautittiin itselleni uusi tuttavuus Portonic, joka valmistetaan sekoittamalla yksi osa punaista portviiniä ja noin kaksi osaa tonicia. Juoma koristellaan mintulla, appelsiinisiivulla tai appelsiininkuorispiraalilla. Tämän kesän ehdoton drinkkihitti!

Drinkin kanssa nautitaan perinteisesti paahdettuja ja suolattua manteleita,



Ensimmäisenä nautimme fenkolikeittoa, tilliöljyä, hauki-lardo di colonnata -salamia ja savustettua hauenmätiä.


Keiton kanssa maistoimme seuraavat valkoviinit:


Crasto Superior Branco 2014
Kirkas sitruunankeltainen väri, intensiivisessä tuoksussa sitrusta, trooppisia hedelmiä ja hentoa appelsiininkukkaa yhdistettynä mineraalisuuteen. Harmoninen, tasapinoinen ja eloisan hapokas viini.


Flor de Crasto 2015
Raikas ja hyvin aromikas tuoksu, jossa on sitrusta ja hienostuneita trooppisia hedelmiä.
Ryhdikäs, tasapainoinen, mineraalinen sekä kirpeän hapokas.


Pääruokana grillattua karitsankylkeä ja naudan entrecôtea, bèarnaise-kastike sekä grillattua valkoista ja vihreää parsaa ja pinaattia.


Pääruoan kanssa maistoimme seuraavat punaviinit:


Crasto Superior 2014
Intensiivinen ja syvä tuoksu, jossa villejä marjoja, eleganttia orvokkia ja häivähdys kaakaota.
Tasapainoinen ja harmoninen maku toistaa marjojen makua. Pehmeät tanniinit.


Crasto Superior Syrah 2013
Syvän purppura väri. Erinomaisen intensiivinen aromi, jossa yhdistyvät villien marjojen vivahteet ja tuore kaakao. Täyteläinen suutuntuma ja samettiset tanniinit. Maussa toistuvat marjat ja hento kukkaisuus. Jälkimaku on raikas, tasapainoinen ja viipyilevä.


Quinta do Crasto Reserva Old Vines 2010 Magnum
Väri syvä rubiininpunainen. Intensiivisessä tuoksussa punaisia hedelmiä, kistuksen kukkaa ja hieman mausteisuutta. Miellyttävä suutuntuma ja hienostuneet tanniinit. Maussa toistuvat punaiset hedelmät. pitkä ja viipyilevä jälkimaku.



Seuraavaksi nautimme Bleu de Auvergne -juustoa sekä 86 % suklaasta valmistettua suklaaganachea.


Maistoimme nämä Portviinit:


Quinta do Crasto LBV 2012
Väri syvä purppuranpunainen. Tuoksussa raikkaita villimarjoja sekä kaakaota. Elegantti ja ryhdikäs viini jossa voimakkaat, kypsät tanniinit. Raikkaassa, pitkässä maussa toistuvat villit marjat.


 Quinta do Crasto Colheita 1997
Väri oranssin ruskea. Tuoksu on erittäin monitasoinen sisältäen pähkinöiden, hunajan, tuoreiden yrttien ja appelsiininkuoren sävyjä. Elegantti ja täyteläinen maku ja suutuntuma sekä hienostuneet tanniinit.

Illallisen päätti upea jälkiruoka: raparperisorbettia, italialaista ja ranskalaista marenkia, paahdettua valkosuklaata sekä Quinto do Crasto -oliiviöljyä.


Menu annoksista aluruokakeitto ja jälkiruoka löytyvät Carelian listalta. Pääruoka oli valmistettu viinejä ajatellen, mutta Carelian listalta löytyvät toki niin karitsan kylki kuin klassikkoannos entrecôtekin. Suosittelen lämpimästi käymään maistamassa itsekin! Kaikki mainitut viinit löytyvät myös valikoimista.


Mannerheimintie 56:ssa vuodesta 1996 toiminut ravintola Carelia huokuu aitoa ranskalaista brasserie tunnelmaa. Ravintolan sisustuksen kulmakivenä toimivat tiloissa 70 vuotta toimineen Carelia apteekin alkuperäiset 20-luvun kalusteet ja mm. lääkepurkit. 

Tutustu Carelian tarinaan ja tarjontaan tästä.


Saimme käydä myös katsastamassa ravintolan kellarissa sijaitsevat kabinetit, joissa voi illastaa jopa 50 henkeä. Tiloissa ei ole anniskeluoikeuksia, joten asiakas saa tuoda sinne omat juomat.


Kellarissa sijaitsee myös vuokrattava juomakellari. Olisipa omankin taloyhtiön verkkovarasto tuollainen!


Kiitokset illan isäntäväelle upeasta illallisesta ja matkasta portugalilaisten viinien maailmaan!

Alkoholia koskeva kommentointi on kielletty Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan.

SaveSave
6 kommenttia on "Portugalilaisten viinien ilta ravintola Careliassa."
  1. mahtava ilta - kiitos ihanasta seurasta <3

    VastaaPoista
  2. Ihan huikea setti ollut teillä tarjolla, varmasti on maistunut. Kiitos muuten tuosta portonic juomasekoituksen jaosta, menee taatusti kokeiluun! Mukavaa viikkoa sulle :)

    VastaaPoista
  3. Portugalista itselleni on jäänyt päällimmäisenä mieleen lähinnä vinho verdet, mutta onhan se toki paljon monipuolisempi viinimaa :)

    VastaaPoista
  4. Herkullisen kuuloinen menu! Itselleni Carelia on ihan uusi tuttavuus, mutta heräsi kyllä mielenkiinto lähteä testaamaan.

    VastaaPoista
  5. Carelia on ihana ravintola! Portonic lähtee nyt kyllä testiin asap, kuulostaa just mun makuun sopivalta kesäjuomalta <3

    VastaaPoista
  6. Careliaa katselin monet kerran silloin kun Helsingissä asuttiin, mutta jostain syystä ei tullut ikinä käytyä. Nyt voin syyttää itseäni siitä(kin) hölmöydestä samalla kun ihailen tämän postauksen ruokia ja viinejä. Portonic kuulostaa kiinnostavalta!

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature