Raffaello-kakku on kookoksenystävän unelma

|

Kookos jakaa makuna mielipiteet voimakkaasti – joko rakastat tai vihaat sitä. Itse olen ehdoton kookosfani jolla Bounty-suklaat ei kauaa kaapissa happane. Samoin Ferrero Rocher Raffaello-valkosuklaa-kookospallot ovat erityisen mieluisia.


Törmäsin tähän kakkureseptiin jossain netin syövereissä ja pakkohan sitä oli lähteä testaamaan, kun niin väittivät sen maistuvan ihan samalta kuin itse makeisetkin.

Näissä ulkolaisissa resepteissä on aina se haaste, että osa raaka-aineista saattaa olla hieman vaikeasti saatavia, kuten tämän kakun kohdalla nuo vaniljavohvelit. Ainut mitä Helsingin keskustasta löysin, olivat Vanajan kaakao-vaniljavohvelit, mutta näemmä olemassa on juuri tähän reseptiin sopiva valkosuklaa-vaniljavohvelikin. Vanajalta löytyy pussissa myös pieni vaniljavohveli.


Raffaello-kakussa idea pilee juuri täyteläisen kuorrutteen ja rapean vohvelin sekä mantelin yhdistelmässä. Maisteluraatilaiset töissä pitivät makua jopa hyvin kinuskisena, vaikkei kakussa sitä olekaan. Luulen tämän johtuvan kondesoidun maidon ja paahdetun mantelin yhdistelmästä. Osaltaan makuun saattoi vaikuttaa myös valmiina (kiireessä) hankittu vaniljakakkupohja. Mutta n itse näe mitään pahaa siinä, että käyttää välillä kaupan valmispohjia, kunhan valitsee niistä sen laadukkaimman.


Kakun kuorruttaminen kookoshiutaleilla on myös ihan oma taiteenlajinsa, niinkuin tuollaisten höttöisten juttujen saaminen kakun pintaan ylipäätään. Mutta siitä ei kannata olla mitenkään huolissaan, että keittiö näyttää tämän jälkeen kuin ensilumen jäljiltä. Niin se näytti minullakin ja myös kakkuvadin reunat olivat kivasti kookoskinoksilla. Mutta siihenpä auttoi oivasti pölynimuri ja rakosuutin. Omassa imurissani on portaaton tehonsäätö ja pienellä teholla se imaisi kakkuvadin reunat siistiksi. Näppärää! Ja kun imuri oli sopivasti käsillä, sai muunkin kookossotkun imuroitua tasoilta ja lattialta heti pois.


RAFFAELLO-KAKKU (12 palaa)

Pohja:
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1,8 dl vehnäjauhoja
rasvaa vuoan voiteluun
korppujauhoja tai kookoshiutaleita leivitykseen

Kookoskreemi:
450 g maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
200 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
300 g makeutettua maitotiivistettä (esim. Dovgan)
1,2 dl kookoshiutaleita
0,6 dl maitojauhetta

Kostutus:
1,5 dl maitoa
2-3 rkl makeutettua maitotiivistettä

Täytteeksi:
2,5 dl paahdettuja mantelilastuja tai-rouhetta
1,5 dl vaniljavohveleita murskattuna

Koristeluun:
2,5 dl kookoshiutaleita
12 kpl Raffaello-makeisia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 23 senttinen irtopohjavuoka.

Kakkupohjaa varten vatkaa huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot muutamassa erässä varovasti munasokerivaahdon joukkoon lastan avulla.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes tikulla koitettaessa siihen ei enää jää taikinaa. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Paahda kakun paistuessa mantelit. Sekoita maito ja makeutettu maitotiiviste keskenään valmiiksi.

Kreemiä varten vatkaa keskenään huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto sekä makeutettu maitotiiviste kuohkeaksi vaahdoksi noin 4-5 minuuttia.

Lisää maitojauhe sekä kookoshiutaleet ja sekoita seos tasaiseksi.
Mikäli kreemi tuntuu löysältä, laita se 30-60 minuutiksi jääkaappiin viilenemään ja kiinteytymään.
Suosittelen kreemin viilentämistä muutenkin varsinkin ennen kuorruttamista.

Kostuta ensimmäinen kakkupohja maitoseoksella, levitä päälle kerros kreemiä, paahdettua mantelia sekä vohvelimurskaa. Laita toinen kakkupohja päälle ja toista. Aseta kolmas pohja päälle ja kostuta sekin. Levitä loppu kreemi kakun pinnalle ja reunoille lastaa apuna käyttäen.

Koristele kakun pinta ja reunat kookoshiutaleilla ja viimeistele Raffaello-makeisilla.

Kakku maistuu yhtä hyvältä ilman Raffaello-makeisiakin ja voit käyttää koristeluun myös paahdettuja mantelilastuja tai kookoshiutaleita. Myös valkosuklaarouhe sopii mainiosti.

Anna kakun tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.


11 kommenttia on "Raffaello-kakku on kookoksenystävän unelma"
  1. Rakastan kookosta ja tämä todellakin menee testiin!! Kiitti 😊

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kookosrakastaja <3 Pyörryttää ihan jo katsellakin kakkua - tuon täytyy olla upeaa <3

    VastaaPoista
  3. Oi hyvä tavaton! Ihan heikkona kookokseen! Varmaan taivaallista <3

    VastaaPoista
  4. Minusta on ihan mahtavaa, kun pojat eivät tykkää Bountystä. Silloin aina äiti saa sekoituspussista ne ihan itselleen!
    Herkullisen näköinen kakku :-)

    VastaaPoista
  5. Olen kyllä ihan samaa mieltä siitä, että kookos jakaa ihmisiä. Itse käytän kyllä kookosta, mutta esimerkiksi meidän perheen lapset eivät kookoksesta kamalasti välitä. Sen vuoksi kookoksen käyttö on aika minimissään. Kakku näyttää kyllä ihanan mehevältä!

    VastaaPoista
  6. Mun pikkusisko on SUURI kookoksen ystävä ja toukokuussa sillä on synttärit. 1+1 =...

    VastaaPoista
  7. Niiin ihana! <3 Ja niin kaunis!!! Tämä kakku on kuin sellanen helmi simpukasta. Ja minä olen kookosfani.

    VastaaPoista
  8. Tämäkin kookosfani on silmät suurina lautasina moisen kakun edessä! Vähän vain harmittaa imurin suuhun menneet ylimääräiset kookoskinokset. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hävikkiä tapahtuu välillä kun ei ole harjaantunut kuorruttaja 😉

      Poista
  9. Ooh, mä rakastan kookosta! Mä veikkaan, että meidän perheessä tälläinen kakku ei kauaa happanisi, jos tiedät mitä tarkoitan. Haluaisin myös joskus kokeilla ferrero rocher kakkua, sellaiseenkin ohjeeseen olen törmännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös nähnyt sen Ferrero Rocher -kakun. Tämä lähti testiin koska oli vaihteeksi muuta kuin suklaata.

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature