Helppo kardemumma panna cotta

|

Välillä tällaisina juhlapyhinä havahtuu siihen todellisuuteen, että esim. joku jälkiruoan aines on jäänyt ostamatta kilometrin pituisesta kauppalistasta huolimatta, tai että ruoanlaitto vie kaikkine kiemuroineen niin paljon aikaa, ettei millään enää jaksaisi alkaa tuhertaa jonkun jälkiruoan kanssa.

Silloin on hyvä olla plakkarissa juuri tällainen helppo luottorepsu, jonka ainekset löytyvät miltei aina kaapista ja jota voi aina säätää myös saatavilla olevien ainesten mukaan.

KARDEMUMMA PANNA COTTA (4-6:lle)

5 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä, liotettuna kylmässä vedessä
1 rkl kokonaisia kardemumman siemeniä
2,5 rkl sokeria

Kiehauta kasarissa kerma, sokeri ja kardemumma. Liota joukkoon lii vatteet. Siivilöi seos ja heitä kardemumman siemenet pois. Valele annosvuoat kulmällä vedellä ja kaada seos niihin. Anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia.


Itse valmistin panna cotat annospurkkeihin (hauskat lasiset jogurttipurkit) ja lisäsin päälle kerroksen Lontoosta hankkimaani Fortnum & Masonin vadelmahilloa.


Voit valmistaa pannacotat myös kumottavana versiona ja koristella annoksen vaikkapa tuoreilla marjoilla ja hunajalla.

Kardemumman sijaan voit kokeilla myös kanelia tai yrttejä mausteeksi.

katso mitä kaapeista löytyy ja kokeile rohkeasti!
1 kommentti on "Helppo kardemumma panna cotta "

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature