Beirut – Syyrian lahja Brassikeittölle

|

Tämä meksikolaisia quesadilloja muistuttava resepti on alunperin 50-luvulta ja sen kehittivät São Paulossa ravintolaa pyörittäneen syyrialaiset veljekset korvatessaan tavallisen viipaleleivän lähi-idän keittiöstä tutulla kohottamattomalla pitaleivällä.


Alkuperäisessä reseptissä käytetään aika monimutkaisesti maustettua malagueta-kanaa joten tästä enemmän kotikeittiöön sopivan version.

Käytin valmista grillibroileria jonka maustoin sambal oelek-maustekastikkeella ja revin ohuiksi suikaleiksi. Chilimajoneesia saa toki valmiina kaupastakin, mutta maksaa todellakin vaivan tehdä pieni satsi itsekin.

BEIRUT 4:lle

4 pitaleipää
8 rkl chilimajoneesia
4 kourallista huuhdeltua rucolaa
3-4 tomaattia siivutettuna
500 g kypsää maustettua broileria
1 tl sambal oelek
n. 50 g Aito Cheddar Originaali -raastetta

Halkaise pitaleivät ja levitä toiselle puolikkaalle 2 rkl chilimajoneesia. Levitä päälle kourallinen rucolaa muutama siivu tomaattia sekä maustettua kanaa. Laita vielä päälle reilusti cheddarraastetta ja laita toinen leivänpuolikas päälle.

Paista voileitägrillissä tai paistinpannulla n. 2 minuuttia per puoli, kunnes pinta saa kauniin värin ja juusto sulaa. Leikkaa puoliksi terävällä veitsellä ja tarjoile lämpimänä.

Niin se chilimajoneesin resepti:

CHILIMAJONEESI

1 dl Hellmans majoneesia
10 tippaa Tabascoa
1 tl paprikajauhetta


1 kommentti on "Beirut – Syyrian lahja Brassikeittölle"
  1. Onhan herkkua. Aito Cheddaria olen muutaman kerran ostanut, ja on kyllä hyvä juusto!

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature