Pieni kulinaarinen kulttuurimatka Turkuun

|

Lokakuisena lauantaina suuntasimme kumppanini kanssa pienelle citylomalle Turkuun. Ohjelmassa olisi hieman kulttuurielämyksiä mm. Turun taidemuseon Helene Schjerfbeck -näyttelyn sekä Aboa Vetus & Ars Nova -museon verran. Lisäksi tietysti ylenpalttisesti ruokakulttuuria, jota rakas entinen kotikaupunkini tarjoaa enemmän kuin yhden viikonloppumatkan tarpeiksi.


Tietysti poikkesimme myös ostoksilla yhdessä Turun lempiliikkeistäni Terraviivassa ja luvassa onkin aika upeita juttuja ensi vuoden puolella, mutta niistä sitten myöhemmin.




Majoitumme erittäin mukavasti joenrannan Radisson Blu Marina Palace -hotelliin. Aika hauska ajatella että olen asunut melkein samaisen hotellin vieressä ensimmäiset Turun vuoteni, katsellen olohuoneen ikkunasta Suomen Joutsenta alkuperäisellä paikallaan Martisillan kupeessa. Voi niitä aikoja.

Marinasta voin sanoa vain, että erittäin viihtyisä ja rauhallinen, sijainniltaan hieno hotelli. Suosittelen lämpimästi.


Kulttuurielämysten välissä pitää toki syödäkin jotain, joten matkalla joen toiselle puolelle – vai pitäisikö sanoa tois puol jokke, poikkesimme tänä vuonna 120-vuotisjuhliaa viettävään Turun kauppahalliin ja M Bakeryn kahvilaan nauttimaan lounasleivät ja leivoskahvit.


M Bakery toimii nykyään myös Aboa Vetus & Ars Nova -museon kahvilayrittäjä, joten jos hallissa on tungos, kannattaa suunnata hieman rauhallisempaan paikkaan joen vastarannalle.

Tosin taas tuli todettua, että Turun kauppahalli on aivan omaa luokkaansa mitä tulee tunnelmaan ja viihtyisyyteen. Jopa Helsingin serkuilla olisi opittavaa sillä saralla.


Illaksi olin varannut meille pöydän ravintola Smöristä jokirannasta, jossa nautimme 5 ruokalajin yllätysmenuun viineineen. Seurueeseemme oli liittynyt myös tyttäreni.




Keittiön tervedys: kotimaista luomuvasikkatartaria, naudanrasvamajoneesia ja kvinoakeksiä

Ensimmäinen alkuruoka: Merirapua, maa-artisokkaa fritattuna sekä vaahtona, rapeaa perunaa sekä tuhkaa


Toinen alkuruoka: Köynnöskrassivanukas, kylmäsavustettua lohta, kirjolohen mätiä, ruskistettua voita

Pääruoka: Peuran sisäpaistia, keitettyä punajuurta, lehtikaalipyrettä, laakerinlehtikastiketta, tyrnimarjaa


Ensimmäinen jälkiruokamustikkasherbettiä ja maitosuklaamoussea

Jälkiruoka: Porkkanakakku, fermentoitua hunajaa, kefirmoussea, hunajageeliä ja mantelivalkosuklaata


Illallinen oli varsin onnistunut kokonaisuus lukuunottamatta pääruokaa, joka ei mauiltaan ihan yltänyt muiden osien tasolle. Myöskään annokselle valittu viini ei meidän mielestämme oikein toiminut osana kokonaisuutta. 
Mutta kokonaisvaikutelma Smöristä on erittäin positiivinen. Palvelu erittäin hyvää ja koko ravintola tunnelmaltaan erinomainen.

Sunnuntaina ennen paluuta Helsinkiin tapasimme vielä serkkuni kanssa Café Fikassa. Se on aina oivallinen valinta herkullisten leivonnaisten ystäville. Vieressä on myös erittäin hyvä lounasravintola Hus Lindman.

Café Fikan valikoimista valitsin raikkaan vanilja-tyrnijuustokakun sekä puolukka macaronin

7 kommenttia on "Pieni kulinaarinen kulttuurimatka Turkuun"
  1. Onhan teillä ollut herkullinen makumatka! Mietein juuri, että olenkohan koskaan käynyt Turun kauppahallissa? Pitääpä korjata tilanne.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että kauppahallissa oli väkeä. Aina (siis n. kerran vuodessa) siellä käydessäni on ollut surullisen hiljaista. Halleissa on kuitenkin tunnelmaa ja asialleen omistautuneita, osaavia yrittäjiä. Olisi surkeaa jos viimeisetkin häviäisivät kaupunkien katukuvasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse 15 vuotta Turussa asuneena ja suurimman osan elämästäni olen käynyt itsekin kauppahallissa hävettävän vähän. Nykyisin joka kerta kun Turussa vierailen. Ja aina väkeä on tungokseen saakka.

      Poista
  3. Voi waukke, mikä makumatka teillä on ollut, kuola valuu pitkin näppistä noita sinun kuviasi katsellessa. Ei ihme kun hehkutit instassa. Kyllä pitää päästä Turkusseen käymään ja myös tuossa ihanassa savipajassa Terraviivassa, aivan uskomattomia saviastioita <3

    VastaaPoista
  4. Suosittelen todella pientä makumatkaa Turkuun kaikille. Kaupungin ravintola- ja kahvilatarjonta on uskomaton! Ja kertokaa Terraviivaan terkkuja!! 😊

    VastaaPoista
  5. Olen niin samaa mieltä tuosta Turun ravintolatarjonnasta. Parasta Suomessa : ) Samalla atmosfääri on jotenkin rennompaa (kuin Helsingissä), mutta silti hienostunutta...Smörin alkupalat näyttävät upeilta ja aika usein ne ovatkin parhaita menuissa!

    VastaaPoista
  6. Turussa todella monta hyvää pientä mielenkiintoista ravintolaa. Smörissä ei koskaan pety. Kauppahallista ostan lihat ja kalat kun oman saaren varastot tyhjenevät. Asunut, opiskellut ja ollut töissä Turussa. Nykyään on kiva piipahtaa siellä silloin tällöin kun landella oloon kyllästyy. Ja Radisson on myös minun luottohotellini! Terveisin Anne Maalaisbistrosta

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature