Muhevan makuinen punajuuri-vuohenjuustopaistos

|

Kohta on punajuurenkin satokausi parhaimmillaan ja mikä olisikaan sille parempi makupari kuin vuohenjuusto. Tämä paistos on suhteellisen helppotekoinen ja sopii ihan sellaisenaankin nautittavaksi ja erityisesti liäkkeeksi vaikkapa lihalle. Itse paistoin sen kaveriksi mehukkaan hevosen sisäfilepihvin. Raikas verso-retiisisalaatti vielä siihen kylkeen ja nautinto on valmis!


Kypsästä paistoksesta voi halutessaan muotoilla annosmuotilla hieman näyttävämmän näköisen lisäkkeen.

PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPAISTOS

n. 800 g punajuurta
1 pieni sipuli
2 rkl kasviöljyä
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua rakuunaa
3 rkl hunajaa tai siirappia
n. 200 g vuohenjuustoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Keitä punajuuret kypsiksi runsaassa vedessä. Kaada vesi pois, huuhdo kylmällä vedellä ja raaputa kuori pois. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.

Poista vuohenjuustosta kuori, leikkaa juusto pieniksi paloiksi ja sekoita punajuuriraasteen joukkoon.

Sekoita kulhossa öljystä, mausteista ja hunajasta seos ja lisää se punajuurten joukkoon.

Sipaise uunivuokaan hieman kasviöljyä ja levitä punajuuriseos siihen tasaisesti.

Paista uunin alaosassa noin puoli tuntia.


Punajuuri ja vuohenjuusto ovat oiva yhdistelmä mehukkaan pihvin kanssa.



3 kommenttia on "Muhevan makuinen punajuuri-vuohenjuustopaistos"
  1. Punajuuri on niin hyvää ja terveellistä, mutta liian harvoin tulee laitettua kun on niin olevinaan "sottaista" puuhaa. Ja Pah! Kertakäyttökumihanskat käteen vaan :)

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature