Helppo nokkosella ja lakritsilla maustettu saaristolaisleipä

|

Nyt ei saaristolaisleivän teko voi enää helpommaksi tulla. Kokeilin Tuoppi mallasmestarin saaristolaisleipä -aineksia ja lopputulos oli mitä herkullisin! Tosin laitoin mukaan vähän omaa twistiä sulattamalla pakkasesta hieman nokkosta ja maustamalla taikinan hieman lakritsijuurijauheella. Lakritsivinkistä saan kiittää ruokatoimittaja Tiina Rantasta.


Tuopin saaristolaisleipäpakkaus sisältää kaiken tarvittavan vuokaa myöten. Vain kuiva-aineiden sekoitus haluttuun nesteeseen, kohotus, paisto ja herkullinen leipä on valmis. Leivän tosin kannattaa antaa tekeytyä muutama päivä, niin sen maut pääsevät kunnolla esiin.

Tuoppi mallasmestarin saaristolaisleipä -aineksien lisäksi käytin noin desin karkeasti hienonnettua esikäsiteltyä nokkosta, 1 tl lakritsijuurijauhetta. Nesteenä käytin vettä.

Saaristolaisleipä on oma suosikkini mm. rapujuhlien leiväksi. Paljon maukkaampaa kuin perinteinen paahtoleipä.

Takavuosien rapujuhlatunnelmia ja vinkkejä voi katsoa täältä.


2 kommenttia on "Helppo nokkosella ja lakritsilla maustettu saaristolaisleipä"
  1. Jumankekka, miten herkullisen näköinen leipäviipale! :-)

    VastaaPoista
  2. No nyt on helppo resepti :) Muutama kaveri on suositellu kuusenkerkkä siirapilla valelua lopussa niin hiukan metsän henkeä makuun :D

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature