Thaimaalainen tiikerirapu nuudelikulho

|

Trendikäs kulhoruoka on myös helppoa ja nopeaa arkiruokaa. Kourallinen tuoreita raaka-aineita ja sinulla on edessäsi uskomaton makumatka kaukoitään.


Tämän annoksen inspiraationa toimi voittamani Go-Tan -tuotepaketti, joka oli täynnä herkullisia erilaisia nuudeleita sekä mauste- ja ateriakastikkeita. Tulette näkemään itämaisia annoksia erityisen paljon tulevien kuukausien aikana, koska aion todella hyödyntää satokauden tuoreet antimet näiden tuotteiden kanssa.


THAIMAALAINEN NUUDELIKULHO TIIKERIRAVUILLA (2:lle)
1/2 pkt Go-Tan ramen-nuudeleita
3 dl vettä
1,5 tl sriracha-kastiketta
1 rkl soijaa
2 rkl sweet chili -kastiketta
1 rkl hunajaa
1/2 jalopeno tai vihreä chili
1-2 pientä suippopaprikaa
1/2 limetin mehu
1,5 dl parsakaalin kukintoja
200 g raakoja
tiikerirapuja (tai katkarapuja) sulatettuna
1 rkl voita
1 rkl hunajaa
2 rkl sweet chill -kastiketta
1/2 limetin mehu

koristeluun:
tuoretta korianteria
kevätsipulinvarsia

Puhdista ravut poistamalla  kuori ja suoli.

Puhdista jalopeno tai chili sekä paprika ja leikkaa siivuiksi.

Kuumenna toisessa pannussa voi ja lisää ravut. Lisää päälle hunaja, sweet chili -kastike ja limettimehu ja kypsennä nopeasti kunnes ravut ovat muuttuneet väriltään oransseiksi. Varo ylikypsentämästä.

Kuumenna pannulla vesi ja lisää sriracha, hunaja, soija, limettimehu ja sweet chili -kastike. Laita ramen-nuudelit kypsymään liemeen ja keitä noin kolmisen minuuttia. Lisää jalopeno/chili ja parikasiivut sekä parsakaalinkukinnot. Anna kiehua liemessä muutaman minuutin ajan. Parsakaalit saavat jäädä napakan kypsiksi.

Lisää ravut paistoliemineen nuudeliseoksen joukkoon ja tarjoile välittömästi. Jaa annokset kulhoihin ja koristele kevätsipulin varsilla ja tuoreella korianterilla.












Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature