Rukiinen haukiburgeri itämaisittain

|


Minulta kysyttiin mistä saan yleensä ideat blogin resepteihin. Yleensä ruokakaupassa niinkuin tässäkin tapauksessa. Lähikaupassa oli haukifilettä poistomyynnissä ja siitähän se idea sitten lähti taas. Kotona hyvä valikoima mm. Go-Tan -tuotteita joista loihtia vaikka millaisia herkkuja. Street food -hattu päähän ja menoksi. Jotain helppoa ja herkullista.

Tuttua haukimurekereseptiä muokkaamalla päästiin matkaamaan helposti kaukokoitään saakka.
Kun mukaan laittaa vielä samalla ajatuksella perinteisen coleslawn niin lopputulos ei voi tulla kuin hyvää. Salaattiin antaa oman makean twistinsä myös cantaloupe-meloni.

ITÄMAISET HAUKIBURGERIT
haukipihvit
300 g nahatonta haukifilettä
2 kevätsipulia hienonnettuna
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
valkopippuria
1 tl suolaa
1/2 punainen chili puhdistettuna ja hienonnettuna
1/2 tl chilihiutaleita
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sweet chill -kastiketta
3/4 dl tuoretta tilliä hienonnettua

paistamiseen:
voita
kasviöljyä

1 Reissumies Tosiruis puolitettuna

Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota hetki.
Laita hauki, sipuli ja korppujauhoseos yleiskoneen teholeikkuriin ja jauha tasaiseksi massaksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mausteet ja keltuaiset yksitellen massan joukkoon pyöräyttäen leikkuria muutaman kerran. Lisää valkuaisvaahto käännnellen massan joukkoon.
Koepaista pieni määrä massaa, maista ja säädä maku.
Paista massasta kuumalla pannulla molemmin puolin rapsakoita pihvejä.

INKIVÄÄRI-CHILI-MELONI SLAW
1/2 pieni valkokaali ohuina siivuina
1 porkkana ohuina suikaleina
1 kevätsipuli hienonnettuna
1/2 punainen chili ohuina suikaleina
2 dl cantaloupe melonia suikaleina ja valutettuna

kastike:
1 dl majoneesia
0,5 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl chili-inkivääri kastiketta
1 tl raastettua inkivääriä
suolaa
tuoretta korianteria hienonnettuna

Yhdistä kastikkeen ainekset, maista ja säädä maku.

Yhdistä kulhossa salaatin ainekset ja sekoita joukkoon kastike. Anna tekeytyä 30 minuuttia huoneen lämmössä tai pari tuntia viileässä.

ITÄMAISET HÖLSKYKURKUT
4 dl tuorekurkkusiivuja
0,5 dl riisiviinietikkaa
1 dl vettä
suolaa
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Yhdistä ainekset kanneliseen astiaan, sulje kansi ja ravistele hetki. Anna maustua noin 30 minuuttia viileässä.

Kokoa burgeri ruisleivän väliin salaatista, hölskykurkkusiivuista ja lämpimästä haukipihvistä. Viimeistele tuoreella korianterilla. Nauti välittömästi!



1 kommentti on "Rukiinen haukiburgeri itämaisittain"
  1. Olen vaihtanut haukipihvien kerman majoneesiin amerikkalaiseen tyyliin ja yllätys lopputuloksen koostumuksessa ja maussa oli todella positiivinen.

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature