Jauheliha-punajuurikastike

|

Välillä resepti-ideat tulevat aika ihme paikoista kuten tähänkin maukkaaseen arkiherkuun. Sattumalta katselin Suomen huutokauppakeisaria telkkarista ja siellä keisari Palsanmäki mainitsi lempiruoakseen jauheliha-punajuurikastikkeen. Itse en ollut moista koskaan tehnyt mutta se kuulosti sen verran hyvältä että päätin kokeilla tehdä jotain vastaavaa. Oma lähtökohtani on ihan perusarkinen jauhelihakastike jonka maustan hienonnetulla säilykepunajuurella sekä kapriksella. Ajattelin Palsanmäen karsastavan eksoottisempia mausteita joten kastikkeessa on käytetty perinteisiä mauste- ja valkopippuria, valkosipulia ja lihalientä.


Tämän reseptin myötä löysin myös uutta käyttöä munaleikkurille, jolla oli kätevää hienontaa pienet säilykepunajuuret. Ensin siivuiksi, kääntö ja vielä suikaleiksi.

JAUHELIHA-PUNAJUURIKASTIKE
400 g sika-nauta jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
300-400 g punajuurta mausteliemessä hienonnettuna
0,5 dl vehnäjauhoja
3-4 dl lihalientä
0.5 tl jauhettua maustepippuria
1 tl valkosipulijauhetta
valkopippuria myllystä
3-4 rkl kapriksia

Ruskista jauheliha ja lisää sipuli noin ruskistuksen puolivälissä jatkaen ruskistusta kunnes sipuli on pehmentynyt. Lisää jauhot ja jatka ruskistusta vielä hetki. Lisää kuuma lihaliemi hyvin sekoittaen ja mausta mauste- ja valkopippurilla ja valkosipulilla. Lisää hienonnettu pinajuuri ja anna hautua viitisen minuuttia. Lisää vielä kaprikset, mausta ja säädä maut kohdalleen.

Tarjoile keitinperunoiden kera.




2 kommenttia on "Jauheliha-punajuurikastike "

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature