Maailman suussasulavin patapaisti

|

Tähän ruokaan ei liity mitään sen kummempia tarinoita. Ainoastaan halu tehdä kunniaa hyvälle naudan sisäpaistille.


Niin kuin aina, hyvä ottaa aikansa. Moni voi pelästyä pitkää haudutusta, mutta toisaalta paistin voi huoletta jättää uunin hellään huomaan ja lähteä itse vaikka nauttimaan ulos upeista kevätsäästä. Palatessa vain lisäät juurekset ja huumaavan herkullinen ruoka on valmis tuossa tuokiossa.


Tähän kannattaa varata kunnon paistikimpale tai pari ja kutsua ystävätkin nauttimaan vaikka sunnuntaipäivällisen merkeissä!

PATAPAISTI

n. 1 kg naudan sisä- tai paahtopaistia
3 rkl kirkastettua voita
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 l lihalientä
(1 dl punaviiniä)
2-3 sipulia paloiteltuna
2-4 valkosipulin kynttä siivuina
2 laakerinlehteä
1 t kuivattua timjamia
0,5 dl tomaattipyreetä
6 keskikokoista porkkanaa paloiteltuna
5-6 kiinteää perunaa kuutioina
100 g juuriselleriä kuutioina
5 kirsikkatomaattia

Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Lämmitä uuni 175 asteeseen.


Kuumenna kirkastettu voi pannulla ja ruskista paisti kauttaaltaan. Mausta paistin pinta suolalla ja pippurilla ja laita paisti uunipataan. Lisää lihaliemi, halutessasi punaviini, sipulit, laakeri, timjami ja tomaattipyree.


Hauduta kolme tuntia. Lisää pataan loput ainekset ja anna hautua vielä tunnin ajan. Voit lisätä myös pari desiä vettä halutessasi.



Siirrä kypsä paisti ja juurekset tarjoiluastiaan. Leikkaa paisti annospaloiksi. Itseasiassa voit vaikka repiä sen nyhtölihaksi, niin mureaa se on!


Nauti paisti juuresten ja liemen kera!


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature