Kolme iloista jauhopeukaloa

|


Olen mukana Indiedaysin ja Vaasan kotiuunin kampanjassa jossa sain mahdollisuuden yllättää pari ystävääni hauskalla yhteisellä leivontahetkellä. Samalla saan järjestää myös lukijoilleni hauskan kilpailun josta enemmän blogin lopussa.


Vaasanin uusista valmiista pakastetaikinoista valitsin ensin kokeiluun vaalean leipätaikinan, joka on kätevä kahden taikinalevyn pakkaus. Levyt sulavat huoneenlämmössä noin puolessa tunnissa ja sen jälkeen niistä voi leipoa normaaliin tapaan melkein mitä mieleen juolahtaa!

Monesti tuntuu, että leipominen on turhan työlästä ja sotkuista puuhaa. Mittailua, sekoittelua, odottelua ja taikinaan sotkeutuneita sormia ennekuin päästään lähellekään sitä hauskinta asiaa eli itse leipomista. Onko mulla tarpeeksi oikeita jauhoja ja toimiikohan tää hiiva enää? Ja voi sitä tiskin määrää.


Vaasanin valmistaikinat ovat tässä oikotie onneen ja rohkaisivat ainakin meidät kolme iloista leipuria kokeilelemaan ihan uusia juttuja! Sarjasta löytyvät leipä- ja pullataikina, jotka kummatkin ovat laktoosittomia. Enää pitää vain keksiä mitä kaikkea hauskaa ja herkullista niistä saa leivottua. Homma hoituu ilman suurempaa sotkua ja kaikille jää myös aikaa nauttia herkuista yhdessä.


Meistä kolmesta Kari on koulutukseltaan ammattikokki, Kirsti vihaa taikinan valmistusta sekä taikinaisia sormia ja minä olen ihan puhtaasti kokeileva amatöörikokki. Meillä ei ollut oikeastaan mitään muuta ideaa kuin käyttää muffinivuokia ja tehdä jotain täytettyjä suolaisia leivonnaisia. Mutta niinkuin joskus käy, ideat jalostuivat aina vain paremmiksi.


Testasimme leipätaikinaa erilaisilla vuoilla ja papereilla. Täytteenä muffineissa oli kinkku- ja kasvispohjaiset massat, joissa oli munaa ja juustoa.

KINKKUTÄYTE: 
150 g palvikinkkua hyvin hienonnettuna
80 g juustoraastetta
1 kevätsipuli hienonnettuna
2 munaa
pippuria myllystä
(suolaa)

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.



KASVISTÄYTE:
tilkka kasviöljyä
200g kasvissuikaleita (pakaste)
0,5 tl currya
1 tl sumakkia
1-2 kanamunaa
suolaa
pippuria myllystä

Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvissuikaleet ja kuumenna sekoitellen. 
Mausta ja siirrä jäähtymään kulhoon. Sekoita muna jäähtyneisiin vihanneksiin.


Leikkaa taikina joko neljään tai kuuteen osaan. Kauli ohueksi neliöksi ja asettele muffinivuokaan. Täytä noin puoliväliin ja taita reunat halutessasi täytteen päälle. Laita kohoamaan puoleksi tunniksi liinan alle vedottomaan paikkaan. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.


Kari intoutui kokeilemaan monenlaisia muotoja taikinan kanssa.



Nämä muffinit saivat täytteeseen myös kinkkuruusukkeet.





Koska taikinaa ja intoa oli vielä jäljellä, Kirsti kauli meille yhden suuren taikinalevyn jolle Kari asetteli ensin palvikinkkua, sitten kasvistäytettä, revittyä häränpaistia ja kokonaisia kirsikkatomaatteja. 
Koko komeus kääräistiin kauniiseen tiiviiseen pakettiin ja leikatiin päälle viiltoja. 
Pinta kostutettiin vedellä ja koristeltiin juustoraastella, kurpitsan- ja pellavansiemenillä.

Paistettiin 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta oli kauniin ruskea.







Tässä välissä ensimmäiset muffinit olivat jo valmiita. Näitähän voisi kutsua vaikka kinkkuliljoiksi!




Täytetyt suolaiset muffinitkin pääsivät jäähdyttelemään ennen kuorruttamista. Pintaan sipaistiin hieman oliiviöljyä.


Eikä tuo nyhtöhärällä täytetty leipäkään näyttänyt hassummalta. Itseasiassa törkeän hyvältä. Sekin sai levähtää hetken ennen leikkaamista.






Jäähtyneet muffinit kuorrutettiin tuorejuustolla joka oli maustettu tilkalla sitruunamehua ja hyppysellisellä suolaa. Kaiken kruunuksi hieman kirsikkatomaattia ja rosmariininlehti.







Mitäpä tästä hauskasta leivontapäivästä voi muuta sanoa kuin että Vaasanin pakastetaikinat toimivat ihan loistavasti ja herkkuja syntyi pöydän täydeltä!

Seuraavaksi aion kokeilla Vaasanin valmista pakastepullataikinaa ja nyt sinulla Kulinaari-blogin lukijana on valta vaikuttaa!

LUKIJAKILPAILU:
Käy katsomassa Vaasanin sivuilta hauskat ohjevideot pullataikinasta valmistettaville herkuille ja jätä tämän blogin kommenttikenttään oma ehdotuksesi. Eniten ääniä saanut resepti menee kokeiluun ja kommenttinsa jättäneiden kesken arvon yhden (1 kpl) belgialaisen vohveliraudan, joka on samanlainen kuin pullavohveleiden videossa.

Muista liittää sähköpostiosoitteesi kommenttisi yhteyteen.
Vastausaikaa on perjantaihin 15.4.2016 klo 23:59 saakka.

Kilpailun säännöt

Voittaja julkistetaan Kulinaari-blogissa 19.4.2016

Lukijakisan voitti Jonna T. Oulusta.
Parhaimmat onnittelut!







14 kommenttia on "Kolme iloista jauhopeukaloa"
  1. Pulla-Churrot!
    talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  2. Vohvelit pullataikinasta näyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan loistavalta idealta! tinskunkeittiossa(at)gmail.com

    VastaaPoista
  3. Suolaiset muffinsit ehdottomasti!
    tomi.forsblom@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti Tomi olla pullataikinaresepti niistä videoista ;-)
      K

      Poista
  4. jonnaemilie7.4.2016 15.16

    Pulla-churrot! :)
    tapojonna(a)gmail.com

    VastaaPoista
  5. Pullapopsit! Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Pullapopsit! Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Mina ihastuin pullavohveleihin
    sanja.alisic @gmail.com

    VastaaPoista
  8. Churrot ehdottomasti
    siltasaaren.kotileipomo@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Pullavohvelit olisi kiva nähdä valmistamanasi, epäilemättä loihtisit rinnalle ihanat täytteet! :)

    maija_@windowslive.com

    VastaaPoista
  10. pullapopsit!

    jessicalonnberg@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. pullapopsit tai vohvelit, jos pitää valita, niin vohvelit.
    kirsti@verkkonen.net

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature