Iloiset leipurit vapputunnelmissa

|


Taannoin Kulinaarin keittiössä pöllyteltiin jauhoja kolmen iloisen jauhopeukalon voimin ja nyt viikonloppuna olivat kaksi leipuria jo vähän vapputunnelmissa Vaasanin Kotiuunin pullataikinan kera. Olen mukana Indiedaysin ja Vaasan Kotiuunin kampanjassa, jossa saa yllättää itsensä ja ystävänsä leivonnan hauskuudella ja helppoudella.


Viime kerralla leivottiin Vaasanin vaaleasta leipätaikinasta suolaisia herkkuja ja haastoin teidät lukijat valitsemaan tämänkertaisen leipomuksen joka toteutettaisiin Vaasanin pullataikinasta. Äänestys meni tasan churrojen sekä pullavohveleiden kesken, joten ylituomarina päätin lähestyvän vapun kunniaksi kokeilla churrojen valmistusta.

Äänestyksen lukijakilpailun voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Kulinaari toivottaa onnea ja hauskoja herkkuhetkiä!


Pullataikina on pakastettu kätevän kokoiseen kahden taikinalevyn pakkaukseen joka on helppo säilyttää pienessäkin pakastelokerossa vierasvaraksi tai yksinkertaisesti siihen hetkeen, jolloin alkaa tehdä mieli tuoretta lämpimäistä. Mitään kippoja tai vispilöitä et tarvitse, sillä taikina on sulatusta, muotoilua, kohotusta ja paistamista vaille valmista!

Valmistusmenetelmän mukaan saatat tietysti tarvita mm. rasvakeitintä niin kuin tässä ohjeessa. Tosin tuumasimme että nämä kyllä onnistuvat vaikka uunissakin paistamalla, kunhan kuumien patukoiden pinnalle silelee vesi-sokeriseosta ennen sokerointia.


Vaasan Kotiuunin vähälaktoosinen pullataikina saa makunsa voista ja maidosta niinkuin kunnon pullataikinan pitääkin.

Ja sitten leipomaan!


Kuten videolta huomaat pulla-churrojen teko on lastenleikkiä! Ja muuten ihan tolkuttoman hauskaakin!

Tehdessä tekniikkakin hioutui hieman kun tajusimme että paloittelu onnistuu pizzaleikkurilla saksia paremmin. Samoin kokeilimme kierteiden sijaan yksinkertaisesti puristaa pötköt nyrkin sisällä mutkikkaiksi. Pitkät ja kierteiset päätimme myös puolittaa koska oma rasvakeittimeni on vain litran vetoinen ja siten hieman pieni pitkille churroille.


Omat churrot paranivat kun niiden antoi nousta hieman ennen paistoa.


Kanelisokerikylvyn jälkeen päästiinkin sitten nauttimaan tuoreista pulla-churroista! Dippailua varten olin valmistanut suklaadipin pääsiäisestä ylijääneestä Mignon-munasta ja tummasta suklaasta.


MIGNON-SUKLAADIPPI
1 Mignon-suklaamuna kuorittuna
25 g tummaasuklaata (70 %)

Sulata suklaat vesihauteessa, sekoita ja siirrä tarjoilukulhoon tai vaikka suklaafondue-astiaan jolloin se pysyy myös lämpimänä.

Toisena dippinä oli kaupan valmista lemon curdia, joka huoneenlämpöisenä on sekoituksen jälkeen valmista dipiksi. Halutessasi voit vielä raastaa pinnalle tuoretta sitruunankuorta.


Kolmas dippi oli omatekoista kinuskia, jonka valmistaminen vasta helppoa onkin! Tarvitset vain säilyketölkissä myytävää sokeroitua maitotiivistettä.

Irrota tölkistä paperietiketti ja laita tölkki kattilaan ja peitä se kokonaan vedellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Kaada vesi vesi varovasti pois ja siirrä kuuma tölkki kylmään veteen jäähtymään hetkeksi. Avaa tölkki varovasti, sekoita kinuski tasaiseksi ja nauti!


Iloisten leipurien herkutteluhetkeen kuului myös raikkaita mansikoita, joita myös dippailtiin suklaaseen sekä kupilliset kahvia.


Ja mitä tulee niihin kisan hävinneisiin pullavohveleihin, niin kannattaa pysyä kuulolla, sillä tehtiin me niitäkin. Mutta ei makeaa mahan täydeltä... ;-)

Tutustu muihinkin Vaasan Kotiuunin pulla- ja leipätaikinaresepteihin! 

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature