Friggs-välipalahaasteeni osa 2: mehevät savusilakka meltsit

|

Friggs-välipalahaasteen toisena reseptinä muunnelma klassikko pikkusuolaisesta. Ainakin itselleni tulee ajoittain hillitön himo ostaa savusilakoita. Ne kuuluvat samaan sarjaan hapankorppujen, näkkärin, hillosipulien ja salmiakin kanssa. Sen vaan tietää milloin niitä on saatava.



Hiukan jännitti miten riisikakut mahtavat käyttäytyä uunissa ja tuollaisen lämpiävän täytteen kanssa, mutta pelko oli ihan turha. Itseasiassa riisikakku mehevöityy juuri kivasti.

Savusilakat kannatta puhdistaa erittäin huolellisesti, sillä hiuksenhienoja ruotoja ei ole mukava saada hampaiden väliin vaikka ne pehmeitä ovatkin. Savusilakan voi korvata myös perinteisemmällä tonnikalalla tai jollain toisella savukalalla. Samoin Chddarin tilalla voi käyttää esimerkiksi mozzarellaa tai edamia. Mitä nyt sattuu käsillä olemaan helposti.


Savusilakka meltsit
(6:lle)

180 g huolellisesti puhdistettua savusilakkaa
1 dl varsiselleriä hienonnettuna
0,5 punasipuli hienonnettuna (tai 1 kevätsipuli)
1 rkl sitruunamehua
0,75 dl + 6 tl täysmajoneesia
mustapippuria myllystä
0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
6 ohutta siivua tomaattia
80 g Cheddaria raasteena
6 FROGGS-riisikakkua (esim. pellavansiemen-rosmariini)

Puhdita savusilakat huolellisesti ruodoista. Hienonna sipuli ja varsiselleri erittäin pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa savusilakanliha, sipuli, varsiselleri, majoneesi, sitruunamehu, tilli ja mausta pippurilla.


Levitä kullekin riisikakulle teelusikallinen majoneesia ja jaa kalaseos leiville. Ripota päälle hieman juustoraastetta ja lisää päälle tomaattisiivu. Ripottele päälle runsas kerros juustoraastetta ja paahda uunissa grillivastusten alla 6 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Anna jäähtyä hetki ja nauti rohkeasti sormin!





Tutustu myös muihin Friggs-haasteen resepteihini:

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature