Viismauste-ankkaa ja tikkuvihanneksia

|

Kellekään lienee enää epäselvää, että olen suuri ankanlihan ystävä! Lempiannoksia on jo muutamia mutta uusia reseptejä tulee etsittyä aktiivisesti. Tällä kerralla ankan maustajaksi löytyi aasialaisesta keittiöstä tuttu viismauste.


Viismaustetta käytetään eteenkin rasvaisen lihan, kuten ankan, porsaan ja hanhen kanssa. Mauste kuuluu kiinteimmin kiinalaiseen keittiöön, mutta sitä käytetään myös mm. Etelä-intian ja Arabimaiden keittiöissä. Mausteseos koostuu tietysti viidestä eri mausteesta; tähtianiksesta, neilikasta, kanelista, fenkolinsiemenistä ja sichuaninpippurista. Löytyy myös versioita, joissa on käytetty mm. kurkumaa, anista, inkivääriä tai kardemummaa.

Maustekaapistani löytyivät sopivasti myös mausteseoksen komponentit, joten ei muuta kuin mylly laulamaan. Turkista ostamani metallinen maustemylly teki tenän kättelyssä, joten heitin sillä vesilintua. Jauhatus piti hoitaa komponentti kerrallaan Peugeotin pippurimyllyllä ja kävi tosiaankin työstä. Mutta lopputuloksena oli purkilinen taatusti tuoretta viismaustetta!


VIISMAUSTE
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl paahdettuja  ja jauhettua fenkolinsiemeniä
1 tl jauhettua tähtianista
1 tl paahdettua ja jauhettua sechuaninpippuria




VIISMAUSTE-ANKKAA
JA TIKKUVIHANNEKSET
(2:lle)
60 g vihreitä pensaspapuja puhdistettuna
100 g porkkanaa
1 punainen paprika puhdistettuna
1 pieni kesäkurpitsa
60 g sokeriherneitä
1 rkl rypsiöljyä
1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna

2 nahallista ankanrintafilettä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl viismaustetta
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl ketjap manis (makeaa soijakastiketta)
1 dl balsamicoa
1 chili pohdistettuna ja hienonnettuna

Leikkaa ankanrintojen nahkaan ristikkäisviillotukset terävällä veitsellä. Leikkaa vain nahkaa, älä lihaan saakka. Mausta nahkapuoli suolalla ja mustapippurilla. Hiero mausteet viiltoihin.

Leikkaa kaikki vihannekset suunnilleen papujen kokoisiksi suikaleiksi.
Kiehauta paistokasarissa vettä ja lisää pavut. Kun vesi kiehuu uudelleen lisää porkkana ja paprikaluikalet ja keitä 1 minuutti. Valuta vihannekset hyvin.

Laita rintafileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja laita levy keskilämmölle. Paista kunnes rasva on sulanut nahan alta ja nahka muuttunut rapeaksi ja kullanruskeaksi.
Käännä rintafileet ja anna paistua vielä noin viisi minuuttia. Jos haluat kypsempää lihaa, anna sen paistua tuokio pidempään.

Sekoita paiston aikana kulhossa viismauste, hunaja, soija, balsamico ja chili.

Ota ankanrinnat pannulta sivuun hetkeksi ja kaada ylimääräinen rasva pois. Lisää pannulle hunajamausteliemi ja anna sen kuplia hiljalleen käännellen samalla ankanrintoja siinä. Jatka kunnes ne ovat saaneet kauniin kiiltävän maustepinnan.

Kuumenna öljy esim. wokpannussa ja lisää hienonnettu valkosipuli, inkivääri sekä vihannekset. Kypsennä nopeasti kokoajan nostellen, kunnes vihannekset ovat lämmenneet mutta ovat edelleen rapeita.

Kokoa annos lämmitetyille lautasille. Ensin nätti keko tikkuvihanneksia ja sen päälle muutamaan osaan leikatut ankan rintafileet. Lusikoi pannulta kastiketta mukaan.

Tarjoile heti ja nauti hyvän punaviinin kera!



Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature