Mestaritkin mokaa joskus eli Pukka Yellow Curry

|

Löysin Jamie Oliverin herkullisen curryreseptin, jota oli heti lähdettävä kokeilemaan. Reseptissä viehätti myös kanankoivet, joita harvemmin tulee valmitettua ruoaksi.

Lähtökohtaisesti teen aina ensimmäisellä kerralla reseptin prikulleen ohjeen mukaan, jotta tiedän mitä pitäisi syntyä. Muokkauksiakin on helpompi tehdä jälkikäteen.

Tämän Jamien reseptin kohdalla kävi kuitenkin nyt niin, että mestarilla oli käynyt joku pahempi kirjoitus tai mittavirhe. Reseptissä oli 2,5 dl liikaa vettä ja siitä syystä ruoasta tuli tarkoitettua vetisempää ja haudutusaikakin moninkertaistui. Lisäksi Jamie kehoitti hauduttamaan curryn kannen alla, mutta mikäli olisin näin tehnyt hauduttelisin currya kasaan varmaan vieläkin.
Luulen kylläkin, ettei Jamie näitä reseptejä edes tee itse, vaan joku assistentti.

Toisella kierroksella muutin myös kanankoivet broilerin sisäfileisiin, koska koivet eivät oikeastaan tuoneet annokseen mitään lisäarvoa. Ne oli vain hankala ruskistaa ja ne hajoilivat haudutuksen aikana ikävästi. Ja olihan niiden onkiminen syötäväksikin curryn seasta hieman hankalaa.

Ensimmäinen versio oli hyvää syötävää, kunhan vain haihdutti ylimääräiset nesteet pois.
Sisäfileiden käyttö suoraviivaisti ja nopeutti myös ruoan valmistusta todella paljon. Nyt sitä voi harkita jopa arki-illan ruokana. Sitä kannattaa kuitenkin tehdä kerraalla vaikka suurempi satsi, sillä maku vain paranee lämmitettäessä.


Jamie Oliverin alkuperäisen reseptin löydät täältä.

PUKKA YELLOW CURRY (4:lle)
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
5 cm pala inkivääriä
2 keltaista paprikaa
1 kanaliemikuutio tai kanafondia
1-2 (keltaista) chiliä
0,5 ruukkua tuoretta korianteria
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kurkumaa
2 tl currya
2-3 dl kiehuvaa vettä
suolaa
mustapippuria myllystä

500-600 g broilerin sisäfileitä
oliiviöljyä
400 g kikherneitä
2 tl tomaattipyreetä

tarjoiluun:
1 sitruuna
rasvatonta luonnonjogurttia

320 g basmatiriisiä
vettä
suolaa

Kuori sipulit ja inkivääri ja puhdista paprika. Laita 1 sipuli ja 1 paprika, valkosipuli ja inkivääri tehosekoittimeen tai yleiskoneen teholeikkuriin. Lisää mukaan murusteltu kanaliemikuutio, korianteri, hunaja, mausteet ja lisää paloiteltu chili. Poista chilistä siemenet jos haluat miedompaa currya. Pyöräytä ainekset tahnaksi.

Paloittele loput sipuli ja paprika.

Lämmitä keskilämmöllä kookas paistokasari tai wokpannu. Lisää öljyä ja ruskista broileri kauniin ruskeaksi. Laita lihat syrjään odottamaan. Kuullota samalla pannulla sipuli ja paprikapalat muutaman minuutin ajan. Lisää sen jälkeen tahna ja jatka kuullotusta viitisen minuuttia. Lisää kiehuvaa vettä alkuun vain hieman ja lisää vain jos katsot tarpeelliseksi.

Valuta kikherneet ja lisää ne yhdessä tomaattipyreen kanssa pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää liha pannulle ja hauduta ilman kantta noin 45 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

Tarjoile basmatiriisin kera. Lisäksi leikkaa mukaan sitruunaviipale ja kruunaa annos luonnonjogurtilla ja korianterilla.




Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature