Rakuunalla kruunattu kanaviilokki

|

Knorr Fond "du Chaf" -blogihaasteen toisena annoksena valmistin ruoan, joka tässä taloudessa katoaa pannulta alta aikayksikön. Se on nopea ja helppo arkiruoka, mutta sopii yhtä hyvin sunnuntaipäivällisellekin. Itse rakastan maustaa sen rakuunalla, kanan armoitetulla makuparilla, joka antaa siihen hienon ranskalisen säväyksen, mutta kukin voi kokeilla omia lempiyrttejään.

RAKUUNALLA KRUUNATTU KANAVIILOKKI
(6:lle)

1 grillattu tai keitetty broileri
1 l vettä
1 Fond “du Chef” -yrttifondi
50 g voita
5 rkl vehnäjauhoja
0,5 – 1 tl curryjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5-1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
0,5 ruukkua hienonnettua rakuunaa
1 dl kuohu- tai ruokakermaa

Perkaa kypsä broileri annospaloksi.
Sekoita kuumaan veteen Fond “du Chef” –annosfondi.
Sulata tilavassa paistokasarissa voi ja anna sen ruskistua. Sekoita joukkoon jauhot. Sekoittele syntynyttä tahnaa hetken ajan jotta se ruskistuu hieman. Kannattaa käyttää silikonipintaista kierrevispilää.  Lisää vähitellen liemi koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää mausteet rakuunaa lukuunottamatta ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä sekoitellen.

Lisää kerma, rakuuna ja kanapalat ja sekoita tasaiseksi. Anna kanan lämmetä hetki kastikkeessa.

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai pastan kera.
Lisukkeeksi sopivat myös rakuuna-minttu hölskykurkut.


RAKUUNA-MINTTU HÖLSKYKURKUT 
1 kurkku ohuina viipaleina
0,5 dl hienonnettua rakuunaa
4-5 lehteä tuoretta vahvaa minttua
0,5 tl suolaa


Yhdistä ainekset tiiviiseen kannelliseen astiaan, ravista ja anna maustua ainakin 30 minuuttia.

Olkaa hyvä, pöytä on katettu!


1 kommentti on "Rakuunalla kruunattu kanaviilokki"
  1. Nayttaa huomattavasti paremmalta kuin koulun kanaviilokki aikoinaan!

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature