Mausteinen kasviskebab Quiche

|



Taannoin osallistuin tällä reseptillä yhteen kampanjaan. Laitan reseptin vielä näin omana postauksenaan, koska se saavutti suuren suosion ja sopii mainiosti myös tulevan juhlasesongin noutopöytiin.

MAUSTEINEN KASVISKEBAB QUICHE
(8 hengelle)

Pohja:
80 g voita kuutioituna
2 rkl kasviöljyä
3,6 dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
3-5 rkl jäävettä

Sekoita ja nypi voi, öljy, jauhot ja suola keskenään. Kun seos on rakenteeltaan tasaista, lisää jäävettä tarvittava määrä ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi, kääräise tuorekelmuun ja laita viileään lepäämään pariksi tunniksi.

Täyte:
nokare voita tai margariinia vuoan voiteluun ja paistamiseen
1 pss (280 g) Hälsans Kök kasviskebabia
100 g sieniä (esim. pakastesuppilovahveroita tai -tatteja)
2 rkl kasviöljyä
0,5 tl chilihiutaleita
mustapippuria myllystä
(0,5 tl sumakki-maustetta)
0,5 dl tuoretta rakuunaa tai lipstikkaa hienonnettuna
80 g mozzarella-raastetta
n. 100 g parsakaalin kukintoja
vettä
4 kirsikkatomaattia
3 isoa kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1,5-2 dl maitoa
 (suolaa)

28 cm piirakkavuoka

Erottele parsakaalin kukinnot suupalakokoisiksi ja höyrytä ne miltei kypsiksi.

Ota taikina kylmästä ja kaulitse se piirasvuokaa läpimitaltaan hieman suuremmaksi pyöreäksi levyksi. Asettele taikinalevy vuokaan ja painele varovasti vuoan reunoille. Tasoita reunat siisteiksi. Pistele pohja haarukalla.

Kuumenna paistinpannulla öljy ja paista siinä kasviskebabsuikaleet miedolla lämmöllä n. 8 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä ja rapeutuvat. Mausta chilihiutaleilla, mustapippurilla ja halutessasi sumakilla. Laita syrjään ja anna jäähtyä hieman.

Sulata samalla pannulla nokare voita ja paista sulatettuja ja valutettuja sieniä sen verran, että ylimääräinen kosteus haihtuu.

Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon kerma ja maito.

Levitä piiraspohjalle ensin kasviskebab ja sienet,  sitten parsakaali ja ripottele päälle hienonnetut yrtit  ja juustoraaste . Kaada munamaitoseos tasaisesti täytteen päälle. Siivuta tomaatit ja asettele lopuksi piiraan pinnalle.

Paista 180 asteisessa uunissa alatasolla n. 25-35 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja pinta saa kauniin värin.

Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.



Tarjoile pikkusuolaisena tai nauti lounaaksi raikkaan salaatin kera. 

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature