Divin-kakku - juhlapöydän ranskalainen hurmaaja

|

Ystäväni äiti täytti vuosia ja halusi järjestää ystävättärilleen upeat kahvikutsut sen kunniaksi. Sain kunnian valmistaa tilaisuuten syntymäpäiväkakun, ja resepteistä valikoitui itseoikeutetusti Laduréen elegantti Divin-kakku.

Jo nimensäkin mukaan jumalainen kakku kätkee sisäänsä mantelikakkua, tuoreita vadelmia, nougat moussea ja vadelmahyytelöä. Kakku tarjoillaan vadelma coulisin kera.

Ranskalaiseen tyyliin ei ihan simppeli valmistaa, mutta vaivan arvoinen herkku.

Koska asun täällä maailman perähikiällä, ei edes herkkukaupoista löydy reseptin vaatimaa vaaleaa nougat creamia, joten jouduin korvaamaan sen vastaavan tyyppisellä suklaa-nougatlevitteellä. Täytyy kyllä pyytää Hakaniemen hallin ranskalaista herkkukauppaa täydentämään valikoimaansa välittömästi!! Tämä on suorastaan häpeällistä...

Ranskalainen vaalea nougat cream
Päivänsankari ja rouvaseurue olivat ainakin olleet varsin ihastuneita ja sehän on itselleni pääasia!



DIVIN
Laduréen alkuperäisreseptin mukaan.

Manteli-nougatkakku:
100 g mantelijauhoa
80 g tomusokeria
40 g vehnäjauhoja
5 valkuaista
110 g kidesokeria
25 g nougatrouhetta (Fazer Wienernougat Crush)

Nougatmousse:
125 g voita huoneenlämpöisenä
250 ml täysmaitoa
2 keltuaista
75 g kidesokeria
3 rkl (25 g) maissitärkkelystä
200 g nougat cream
110 g nougatrouhetta

Vadelmahyytelö:
2 liivatelehteä
0,5 sitruunan mehu
300 g vadelmia
35 g kidesokeria
3 rkl vettä

375 g tuoreita vadelmia
tomusokeria

3 isoa pursotinpussia
10 mm pyöreä tylla

Ota kaksi leivinpaperiarkkia ja piirrä kummallekin halkaisijaltaan 22 cm ympyrä. Aseta arkit erillisille uunipelleille. Lämmitä uuni 170 asteeseen.

Sekoita kulhossa keskenään mantelijauho, tomusokeri ja vehnäjauho. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ensin vaahtoaviksi ja lisää sitten sokeri koko ajan vatkaten kunnes sokeri on kokonaan sulanut vaahtoon. Kääntele kuivat aineet varovasti kumilastalla vaahdon joukkoon. Siirrä massa pursotinpussiin ja pursota taikina piirtämiesi ympyröiden sisään spiraalimaisesti ulkoreunasta alkaen.
Sirottele taikinan pinnalle nougatrouhetta. Paista 20 minuuttia. Anna kypsien kakkupohjien jäähtyä hyvin leivinpaperin päällä.


Nougatmoussea varten laita maito paksupohjaiseen teflonkasariin ja kiehauta. Laita keltuaiset kookkaaseen kulhoon ja vatkaa ne sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maissitärkkelys. Kaada seoksen joukkoon kolmannes kuumasta maidosta kokoajan seosta vatkaten. Kaada sen jälkeen tämä seos kasariin maidon joukkoon.
Kiehauta seos kokoajan hyvin vatkaten. Varo, ettei se pala pohjaan! Ota sakeutunut seos liedeltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon puolet voista ja kaada seos laakeaan astiaan ja peitä tuorekelmulla. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Vadelmahyytelöä varten laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Soseuta vadelmat hyvin käyttäen esimerkiksi sauvasekoitinta. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi. Viimeiset vadelmat huutelet siivilästä kätevästi sitruunamehun avulla.

Jos käytät pakastettuja ulkomaisia vadelmia, lämmitä koko siivilöity seos kerralla ja lisää lämpimään seokseen liivatteet.
Jos taas käytät kotimaisia vadelmia, kuumenna 1/4 vadelma sosetta ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet siihen hyvin sekoittaen. Lisää tämä lämmin seos loppuun vadelmasoseeseen.

Anna hyytyä viileässä ainakin 30 minuuttia. Kokonaan kuuma seos vaatii pidemmän ajan. Voit nopeuttaa prosessia viilentämällä seoksen ensin pakkasessa.

Vatkaa huoneenlämpöiseen nougatmousse sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon nougat cream ja loput voista. Lisää lopuksi sekoittaen nougatrouhe.

Kokoa kakku asettamalla toinen mantelikakkupohja tarjoiluvadille. Laita nougatmousse pursotinpussiin ja pursota reunalta alkaen spiraalimaisesti kerros täytettä kakun pinnalle.




Laita hieman vadelmia syrjään koristelua varten.
Asettele tuoreet vadelmat täytteen päälle pystyyn aloittaen ulkoreunoista ja täyttäen koko alan. Paina vadelmat kevyesti täytteeseen.


Peitä vadelmien pinta ohuella kerroksella nougat moussea käyttäen apuna palettiveistä tai vastaavaa. Pursota reunalle siisti reunus ja laita kakku jäähtymään pakkaseen noin 10 minuutiksi.

Sillävälin laita jämhettynyt vadelmahyytelö pursotinpussiin. Ota kakku pakkasesta ja täytä reunuksen sisäpuoli vadelmahyytelöllä noin 5-6 mm paksuudelta. Jäähdytä hetki jääkaapissa.


Ota toinen mantelikakkupohja ja käännä se ympäri. Levitä kakun pinnalle kerros nougatmoussea ja käännä kakkupohja kanneksi hillon päälle.



Sirottele kakun pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla vadelmilla.
Tarjoile vadelma coulisin (vadelmakastike) kera.



www.ideakeittio.fi



Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature