Ruokaseikkailu Tallinnassa

|

Tein viikonloppumatkan hyvässä seurassa Tallinnaan. Oli semmoinen Groupon-tarjous neljän tähden L´Ermitage-hotelliin, johon kuului yksi illallinen, pullo skumppaa ja hedelmiä huoneeseen. Tosin hotelli oli korkeintaan kolmen tähden luokkaa. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että kun varasin huonetta viikonlopulle, hotellista vastattiin, että tarjoukseen kuuluvat standard-tason huoneet olivat kaikki täynnä. Mutta 15 euron lisähintaan per nuppi saa business-huoneen. No ei nyt sinänsä kovin paha, mutta paikanpäällä odotti kyllä ihan standard-huone. Olen sen verran matkustanut, että tiedän eron. En jaksanut alkaa vääntää asiasta, sillä virolaisilla on kumma tapa heittäytyä kielitaidottomiksi tiukan paikan tullen. Sen sain kokea myöhemminkin. Huone oli kuitenkin ihan siisti ja kookas ja viikonloppua päästiin viettämään rennoissa merkeissä.

 
Sen verran palaan ajassa taaksepäin, että kun lähdetään reissuun, niin sitten kunnolla. Menomatka taittui Eckerö Linen Finlandialla loungessa, jonka varasin etukäteen 18 eurolla saa muutaman tunnin matkan ajan nauttia rauhallisessa tilassa ruokaisaa salaattia, leivonnaisia viiniä, olutta, kahvia yms. Vähintään saman summan saa kyllä äkkiä kulumaan laivan kuppiloiden tungoksessa. Suosittelen lämpimästi.


Lauantaina suunnattiin sitten Tallinnan vanhaan kaupunkiin kiertelemään. Todella kaunis ja huolella kunnostettu. Tuli ihan Zurichin vanha kaupunki mieleen paikoitellen.


Nälkähän siinä tuli ja lounasta piti saada. Olin jo aiemmin huomannut kiinnostavan oloisen ravintolan, jonka ruokalista ja hinnat olivat erittäin houkuttelevia. Eikä se näyttänyt ihan pahimmalta turistirysältä.


Clayhills GastroPub on rennon oloinen seurusteluravintola vanhan kaupungin sydämessä. Itselleni valikoitui listalta ankka confit ja seuraksi lasi Pinot Grigiota. Aivan kerrassaan mainio annos, jossa oli myös haudutettua punakaalia, paahdettuja kasviksia ja granaattiomenakastiketta.



Olimme liikkeellä hyvään aikaan kun saimme heti pöydän. Vartissa ravintola oli tupaten täynnä, enkä ihmettele. Tunnelma oli mukava ja palvelu erittäin sujuvaa.

Clayhills GastroPub
Pikk 13, Tallinn
www.clayhills.ee

Hotellissa odotti sitten matkaan kuulunut illallinen. Vaihtoehdoista olin valinnut menun, jossa oli pääruoaksi kampelaa ja jälkiruoaksi täysin uusi tuttavuus, punaviinivaahto.


Etten tuotiin sinänsä ihan ok näköinen annos, mutta ihmettelin hieman koko komeuden päällä maannutta kokonaista jokirapua. Kyselin tarjoilijalta välinettä, jolla pystyisin ravun syömään, mutta taas kielitaito katosi jonnekin. Elekielellä sain edes pyydettyä jotain, millä saan käteni puhditettua. Taistelin ravun auki ja perkasin vain huomatakseni että se on lähes jäässä. Eli se oli ihan hukkaan heitettyä tavaraa. En muutenkaan oikein käsitä, miksi lautasella on jotain, mikä ei ole syötävää.

Muutoin annos oli oikein maukas ja sen verran mielenkiintoinen, että kokeilin kampelarullia kotona itsekin.
Niin ja tulihan se kaivattu käsienpesu kippokin viimein...


Punaviinivaahto oli aika erikoinen kokemus. En oikein vieläkään tiedä pidinkö siitä vai en. Jotenkin punaviininmakuinen kermavaahto ei uponnut heti. Mutta ehkä joku päivä...


Matka taittui sunnuntaina takaisin Helsinkiin mukavasti Viking XPRSin business-lipulla, johon kuului hyvä hytti ja erittäin hyvä seisovapöytä. Keskityin niin paljon alkuruokiin, että meinasi jäädä pääruoat syömättä.

Ensi kerralla jätän hotellin ruoat suosiolla väliin ja tutustun paremmin Tallinnan laajaan ravintolatarjontaan.

3 kommenttia on "Ruokaseikkailu Tallinnassa"
  1. Hei! Näin aijemmassa postauksessasi että sinulla on suuret määrät vanhoja pullonkorkkeja :) olisitko valmis myymään taiteilijalle niistä osan ��
    Iida
    iida.oksanen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  2. Moi Kulinaari!
    Olipas kiva ruokamatka ja upeat kuvat.
    Teen itse joka kesä matkan Tallinnaan ja lähiympäristöön ruuan merkeissä. Joka kerta löytyy uusia ihania ravintoloita ja kahviloita. Yhtä ravintolaa olen jäänyt kaipaamaan Vanhasta Kaupungista johon ihastui vuosia sitte. Se on Sisilisko niminen italialainen pieni kellariravintola,huikea ruoka,edullinen,upeat viinit ja elävä musiikki.
    Tutustun ajan kanssa blogiisi,vaikuttaa kivalle. Tapaamme päivittäin tuolla Ideakokeissa. Terv Riitta-Ahkku

    VastaaPoista
  3. No hei Riitta! Tallinna on itselleni vielä melko uusi tuttavuus, mutta tuntuu todellakin tutustumisen arvoiselta. Ravintolakokemukset tähän saakka pääosin positiivisia. Firmamme pikkujoulu pidetään myös aina Tallinnassa ja tänäkin vuonna oli ruoka todella hyvää. Kulttuuritarjontaankin pitää tutustua lähemmin.

    Mukava että löysit tänne blogiin myös. Toivottavasti viihdyt sen parissa.
    Mukavaa Joulunodotusta,
    Kimmo Ollila

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature