Mehevät juurisellerikermaperunat

|
Vaíkka hirven entrecote on ollut lautasella tänä syksynä useammin kuin kerran, ei siihen kyllästy kun vaihtelee lisäkkeitä. Eikä sitä hirvenlihaa nyt ole tarjolla kuin tämä lyhyt sesonki, joten nautitaan nyt kunnolla.
Lisäkkeenä tällä kertaa mehevää juurisellerikermaperunaa, josta kannattaa tehdä sen verran löysää, että ajaa samalla myös kastikkeen asian. Erinomainen lisäke kaikelle riistalle ja vaikka paahtopaistille. Enkä epäröisi nostaa sitä joulupöytäänkään kinkun tai kalkkunan kaveriksi tuomaan vähän vaihtelua niihin iänikuisiin laatikoihin.


JUURISELLERIKERMAPERUNAT (4:lle)
nokare voita
4 kiinteää isohkoa perunaa
1/2 juuriselleri
3 dl ruoka- tai kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele syvä uunivuoka.
Pese perunat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori juuriselleri ja leikkaa siivuiksi, jotka ovat suunnilleen saman kokoisia kuin perunasiivut. Lado vuokaan kerroksittain perunaa ja selleriä ja mausta kukin kerros suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kerma ja kypsennä uunissa alatasolla n. 1 tunti.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature