Omenaiset burgerit ja pikkelöityä punakaalia

|
Omenasesongin ollessa parhaimmillaan teki mieli kokeilla jotain vähän erilaista omenareseptiä. Samalla löytyi myös oheinen mainio punakaalilisukkeen resepti.


Alkuperäisessä reseptissä on käytetty possumakkaroita, jotka vaihdoin jauhelihaan ja mausteisiin. Toki kannattaa kokeilla näitä myös raakamakkaramassasta, jolloin mausteita ei tarvitse lisätä. Salvia kuuluu alkuperäiseen reseptiin ja olennainen osa kokonaisuutta possun ja omenan rinnalla.

OMENAISET BURGERIT
8 kpl laadukkaista porsasraakamakkaroita
tai
400 g porsaan jauhelihaa
suolaa
musta- ja valkopippuria
1 omena kuorittuna
1,5 rkl hienonnettua salviaa
4 sämpylää
pikkelöityä punakaalia
pari kourallista rucolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180 astetta). Jos käytät valmismakkaroita, puserra niiden sisältö kulhoon. Jauhelihaa käyttäessäsi mausta se suolalla ja pippurilla. Voit myös lisä muita mausteita makusi mukaan. Raasta omena ja lisää lihamassaan. Sekoita joukkoon myös hienonnettu salvia. Muotoile massasta neljä burgeripihviä ja paista ne uunissa kypsiksi 25-30 minuuttia.
Puolita sämpylät ja lämmitä hieman. Laita sämpylälle hieman rucolaa, sitten burgeripihvi ja sen päälle pikkelöityä punakaalia. Laita toinen sämpylänpuolikas päälle ja tue annos cocktailtikulla.


PIKKELÖITY PUNAKAALI
2 rkl punaviinietikkaa
1,5 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 pieni punasipuli ohueksi suikaloituna
200 g punakaalia ohueksi suikaloituna
2 tl kokojyväsinappia

Sekoita kulhossa etikka ja sokeri niin, että sokeri sulaa kokonaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää joukkoon punasipuli, kaali ja sinappi ja sekoita. Anna tekeytyä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Ylimääräisen punakaalin voi tarjoilla burgerien lisukkeena.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature