Mehevän ruokaisat pekoni-juustomuffinit

|

Ei tullut itse lähdettyä aikanaan mukaan cupcake-buumiin, kun en ole niin noiden makeiden perään itse koskaan ollut. Päätin kuitenkin koittaa lähestyä asiaa suolaisten leivonnaisten kulmasta.


Nämä ruokaisat muffinit ovat tuhdin pekonisia ja mehevän juustoisia herkkupaloja. Omiaan piknikille, illanistujaisiin tai vaikka juhlien noutopöytään.


Tällä reseptillä osallistun Arlan #somekokki 2014 kilpailuun. Käy tykkäämässä resepti voittoon!
http://www.arla.fi/somekokki/nayta-resepti/?recipekey=csJr5EJsZ0SGwEZI9MCJmQ




PEKONI-JUUSTOMUFFINIT
(12 kpl)
225 g hyvää pekonia
250 g vehnäjauhoja
115 g juustoraastetta (esim. Mozzarellaa tai Cheddaria)
15 g leivinjauhetta
3 g valkosipulisuolaa
0,5 g mustapippuria myllystä
1 muna
235 ml maitoa
60 ml kasviöljyä


kuorrute:
200 g Arla Apetina Classic pala välimerellistä juustoa
200 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa
1- 1,5 rkl hunajaa
1/2 punainen chili hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
mustapippuria
(suolaa)


koristeluun:
2 siivua pekonia
hienonnettua ruohosipulia


Paista pekoni paistinpannulla rapeaksi, mutta ei liian kuivaksi.
Laita pekoniviipaleet jäähtymään talouspaperin päälle ja pilko pienemmiksi paloiksi niiden jäähdyttyä.


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele muffinivuoka tai laita vuokaan valmiiksi paperivuoat.


Sekoita kulhossa jauhot, juustoraaste, leivinjauhe, valkosipulisuola ja mustapippuri.


Toisessa kulhossa riko munan rakenne vatkaten ja sekoita siihen maito ja kasviöljy. Lisää seos jauhoseokseen hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi taikinaan paloiteltu pekoni varovasti käännellen.
Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunissa kypsiksi 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, muffinit ovat kypsiä.


Anna muffinien jäähtyä kunnolla ja valmista sillä välin kuorrute.


Pehmennä Apetina Classic -palajuusto kulhossa tahnaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää seokseen hunaja, hienonnettu chili ja ruohosipuli. Mausta mustapippurilla. Maista ja lisää hieman suolaa maun mukaan.


Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja jäähdytä talouspaperin päällä. Murra pieniksi paloksi.


Laita kuorrute 30 minuutiksi vetäytymään jääkaappiin. Siirrä sen jälkeen kuorrute pursotinpussiin jossa on esim. tähtitylla ja kuorruta jäähtyneet muffinit. Viimeistele koristelu pekonihipuilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.



3 kommenttia on "Mehevän ruokaisat pekoni-juustomuffinit"
  1. moikka! mitähä tuohon kuorrutteeseen tuleva välimerellinen juusto pala on? onko vielä myynnissä vai millä korvais?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niitä Arla Apetina feta-tyyppisiä juustoja. Jollain samankaltaisella sen voi korvata tai sitten käyttää vain pelkästään maustettua tuorejuustoa.

      Poista
  2. Nyt on herkullisen oloinen resepti! Pitääpä tehdä näitä vaikka viikonloppuna saaressa <3

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature