Tahinibroileri - arkiruokaa Lähi-idän twistillä.

|
Jääkaapissa pyöri tahinipurkin jämät ja ajattelin kokeilla, miten se käyttäytyy broilerin kanssa. Itse olen käyttänyt sitä ilmeisimmin varsin rajoittuneesti vain hummuksessa. Tässä arkiruoassa on hauska Lähi-idän twisti. Tahini antaa kastikkeelle mukavaa sakeutta ja pähkinäistä makua.

Broilerin kaveriksi tein sumakilla maustettua ruusukaalia ja couscousia. Päälle hieman hienonnettua minttua.



TAHINIBROILERI
500 g broilerinsuikaleita
0,5 dl hunajaa
2 rkl seesamiöljyä
broilermaustetta
hieman kuivattua chiliä
2 rkl ruokaöljyä paistamiseen
0,75 dl tahini-tahnaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria

mintunlehtiä

Sekoita broilerinsuikaleiden sekaan hunaja, seesamiöljy, chili sekä broilermauste ja anna maustua noin tunti.
Kuumenna pannulla öljy ja ruskista broilersuikaleet, lisää tahini, kerma ja sekoita. Mausta ja anna hautua tovi. Maista. Jos kastike tuntuu paksulta, lisää hieman vettä.

SUMAKILLA MAUSTETTU RUUSUKAALI
n. 6 ruusukaalia per syöjä
vettä
suolaa

Leikkaa ruusukaaleista kannat ja poista uloimmat lehdet. Puolita ruusukaalit.
Kuumenna kattilassa vettä ja mausta se suolalla. Keitä ruusukaaleja 4-5 minuuttia. Kaada lävikköön ja anna hieman jäähtyä. Mausta sumakilla.

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan.

Kokoa annos ja koristele hienonnetulla mintulla.

Tahini (arab. طحينة‎, tahina) on murskatuista seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa. Se on tärkeä raaka-ainehummuksessa, halvassa ja muissa Lähi-idän ruoissa. Tahinia on kahdentyyppistä: toinen valmistetaan kuorituista seesaminsiemenistä, toinen kuorimattomista. Kuorimattomista siemenistä valmistettu on rakenteeltaan rakeisempaa, maultaan karvaampaa ja siinä on enemmän ravintoaineita. Tahini myydään yleensä lasi- tai muovipurkeissa.
Seesaminsiementahnaa käytetään myös japanilaisessa keittiössä. Japaniksi sen nimi on neri-goma.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature