Viiniexpoa ja kevään ensimmäiset parsat.

|

Viini Expo 2014 -messuilta löytyi muutama vallan mainio punaviini ja myös muita herkkuja. Kokeiluun lähtivät Etelä-Australiasta Yalumba Organic Shiraz, joka on keskitäyteläinen ja hedelmäinen, pehmeät tanniinit ja pitkä jälkimsku. Sopii liha. Ja pataruoalle sekä grillatulle lampaalle.

Kaksi muuta olivat Etelä-Afrikasta. KWV Café Culture Pinotage on täyteläinen, keskitanniininen, tumman luumuinen, karhunvatukkainen, kevyen kahvinen, lihaisa, savuinen. Viini on viinintekijä Bertus Fourien kehittelyn tulos. Rypäleiden kypsyyden, lajikekloonin, hiivakannan ja erityistynnyrien myötä viini saa mm. kahvipapuihin vivahtavan, paahteisen aromin. Sopii grilliruoalle, lampaalle, naudalle ja makkaroiden seuraksi. 
Mehevän hilloinen Roodeberg Red 2011 on keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, mausteinen, kevyen savuinen ja sopii pata- ja grilliruoalle, possulle ja naudalle.


Muina herkkuina lähti mukaan aitoa italialaista parmesaania a tryffelisalamia. Kerrankin sain palan suoraan tuoreeltaan kokonaisesta tahkosta leikattuna. Juustomestari myös asiaankuuluvasti opasti, että tuorekelmu pitää poistaa heti kotona ja säilyttää juusto kosteaan puuvillakankaaseen tai juustopaperiin käärittynä.


Messuilta siirryin Stockkan Herkkuun ruokaostoksille ja koriin päätyi kevään ekat parsat sekä upeaa yrttimarinoitua karitsankaretta. Parsat nautin hieman uudella tavalla maustamalla ne sumakilla. Kivaa uutta pohjois-afrikkalaista twistiä. Muutoin annoksessa on tuttuun tapaan voisulaa ja ripaus sormisuolaa.


Karitsankareet saivat kumppanikseen rosmariiniperunaa ja paistettuja, sumakilla maustettuja sokeriherneitä. Viininä edellämainittua Yalumbaa, joka toimi hienosti! Kannattaa muuten antaa viinin avautua kunnolla ainakin tunti ennen nauttimista.

ROSMARIINIPERUNAT
5-6 kiinteää perunaa
2 dl kuohukermaa
2 oksaa tuoretta rosmariinia
Suolaa
Mustapippuria
Voita

Pese perunat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Revi lehdet irti rosmariininoksista. Voitele uunivuoka voilla ja lado kerros perunaa pohjalle. Sirottele puolet rosmariininlehdistä perunoille ja mausta suolalla ja pippurilla. Lado kerros perunoita ja rosmariinia mausteineen päälle ja lado vielä päälle kerros perunaa. Kaada päälle kerma. Paista 200 asteessa 45-50 minuuttia.










Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature