Ihanat kaurasämpylät

|
Unohdin sitten ostaa lauantaina leipää kauppareissulla. No väliäkö sillä. Osaan mä nyt itsekin leipoa. Kaapit vaan auki ja katsomaan löytyykö sopivia aineksia. Ja löytyihän niitä. Elovena-kaurahiutaleíta, vehnäjauhoja ja kuivahiivaa ainakin. Eikohän näistä jotain synny!




KAURASÄMPYLÄT (15 kpl)
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
tai 50 g tuorehiivaa
5 dl Elovena-kaurahiutaleita
0,5 rkl hienoa merisuolaa
0,5 dl siirappia
n. 6 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
tai 1 dl öljyä
sormisuolaa
kaurahiutaleita
vettä

Liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Peitä ja anna seistä lämpimässä paikassa 20 minuuttia. Lisää sen jälkeen suola, siirappi ja jauhoja pienissä erissä. Lisää sulatettu voi ja alusta joukkoon loput jauhot parissa erässä.

Pyörittele taikina sämpylöiksi ja laita kohoamaan pellille lämpimään paikkaan.
Voitele kohotuksen jälkeen vedellä ja sirottele pinnalle sormisuolaa ja kaurahiutaleita. Pirskottele myös paistopellille vähän vettä, niin kuoresta tulee rapeampi.

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

 
Lisää tietoa kaurasta täältä.
3 kommenttia on "Ihanat kaurasämpylät"
  1. Kiitokset repsusta. Tuli hyviä :)

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla, että resepti oli mieleinen. Tuntuu olevan muutenkin hyvin suosittu.

    VastaaPoista
  3. Toi sormisuola on huippujuttu tossa päällä.Muutenki kyseinen suola mulle uus leivonnassa.Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature