Kulinaarin kesäalbumi

|
Eihän tämä kesä vielä ole ohi, mutta lomaa on kiva fiilistellä kuvien muodossa. Pari viikkoa hurahti kuin siivillä. On ollut vasta- ja myötätuulta, aurinkoa, hyvää ruokaa ja upeita maisemia.
Matkareitti: Helsinki-Porkkala-Tammisaari-Hanko-Kasnäs-(Rosala-Bengtskär)-Pensar-Korpoström-Aspö-Brännskär-Nauvo.

 
Matkalla tuli vastaan kauniita puualuksia.

 
Ja Tall Ships Race -osallistujia

 
Tammisaaressa nautittiin ekat Pimm´s lemonadet. Naapurina sopivasti brittivenekunta.
 

 
Kanaa ja kasviksia kookoskastikkeessa sekä vihreitä linssejä.

 
Löytö marketista: pienilehtinen basilika. Kestävä ja monikäyttöinen yrtti, joka kesti koko reissun ajan. Mielestäni maultaan parempi kuin normi basilika.


 
Perinteisiä veneen alkuruokia: kylmäsavulohi-wasabileivät

 
Ulkofilettä, tattikastiketta ja paahdettuja perunoita.


 
Jälkkärillä käytiin Knipanilla. Suklaakakkua, vaniljajäätelöä ja marjakastiketta.

 
Raparperia, mansikkaa ja basilikajäätelöä.

 
Päiväkahvit
 

 
Kokki ja kesäjuoma

 
s/y Hiljan legendaariset lounasleivät

 
Hangon kasinolla käytiin sushilla.


 
Hangon satamasta sai paistettuja neulamuikkuja. Niiden seuraksi riittää vain uudet perunat ja kaprisvoikastike

 
Smultrongrundet sateen jälkeen.
 
Kasnäsista teimme päiväretken Rosalan kautta Bengtskäriin

 
Lounaalla Rosalan viikinkikylän päälliköntalossa

 
Taistelunäytös Rosalan viikinkipäivillä.

 
Jatulintarha Rosalan viikinkikylässä

 
Yli 250 porrasta ylös...
 

 
Bengtskärin alkuperäinen Ranskassa 1906 valmistettu linssi
 .
 

 
Rosalan oman panimon olutta. Ei ollu ihan mun makuun.

 
Hauenraato Pensarin rantakalliolla.


 
Aspö


 
Aarteita voi löytää yllättävistäkin paikoista, kuten Aspön korkeimmalta kalliolta.

 
Aspön tuoretta savuahventa.

 
Savuahven alkupala

 
Ulkofilettä, XO-konjakkikastiketta, papuja ja sellerisalaattia.

 
Kalliolta poimittiin puoli litraa mustikoita ja päätettiin tehdä lettuja.

 
Iloisesti yllättänyt uusi satama Brännskär ja kanat


 
Lihapullia, tattikastike, paistettuja vihanneksia ja sellerisalaattia.

 
Kyllä kokit aina jotain jälkkäriä keksii... suklaafondue ja Irish Coffee ei petä koskaan.

 
Sushinälkään on saaristossa onneksi aina Hanko Sushi ainakin Nauvossa
 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature